CELEBRITIES

Scream 7: Απολύθηκε η Μελίσα Μπαρέρα επειδή στήριξε την Παλαιστίνη – Αποχώρησε οικειοθελώς η Τζένα Ορτέγκα


Ερασμία Αρβανιτά

23 Νοεμβρίου 2023

Scream 7: Απολύθηκε η Μελίσα Μπαρέρα επειδή στήριξε την Παλαιστίνη – Αποχώρησε οικειοθελώς η Τζένα Ορτέγκα
Εκτός του Scream 7 η Μελίσα Μπαρέρα και η Τζένα Ορτέγκα 

Αναπάντεχες εξελίξεις έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ώρες σε ό,τι αφορά το καστ του «Scream 7», αφού οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Τζένα Ορτέγκα να αποχωρεί από την επόμενη ταινία του franchise, λίγο μετά την ξαφνική απόλυση της Μελίσα Μπαρέρα από την παραγωγή.

Αρχικά, η Spyglass Media Group, εταιρεία παραγωγής της 7ης ταινίας του Scream, απέλυσε την πρωταγωνίστρια Μελίσα Μπαρέρα, καθώς σε πρόσφατες αναρτήσεις στα social media, η 33χρονη ηθοποιός υποστήριζε σθεναρά τον λαό της Παλαιστίνης, ζητώντας κατάπαυση πυρός. Σύμφωνα με πηγές του Deadline, οι αναρτήσεις της ηθοποιού θεωρήθηκαν αντισημιτικές από τα ανώτερα κλιμάκια της Spyglass.

Εκπρόσωπος της Spyglass Entertainment, σημείωσε ότι η «η στάση της Spyglass είναι ξεκάθαρη: έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή την υποκίνηση μίσους σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών αναφορών σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση, διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος ή οτιδήποτε ξεπερνάει κατάφωρα τα όρια της ρητορικής μίσους».

Η απάντηση της Μπαρέρα – «Η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή για μένα»

Μετά τα όσα εξελίχθηκαν, η Μπαρέρα ανήρτησε ένα story στον λογαριασμό της στο Instagram, τονίζοντας: «Πρώτα από όλα καταδικάζω τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία. Καταδικάζω το μίσος και την προκατάληψη κάθε είδους εναντίον οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων. Ως Λατίνα, περήφανη Μεξικανή, αισθάνομαι την ευθύνη να έχω μια πλατφόρμα που μου δίνει το προνόμιο να με ακούνε και, ως εκ τούτου, προσπάθησα να τη χρησιμοποιήσω για να ευαισθητοποιήσω για θέματα που με ενδιαφέρουν και να δώσω τη φωνή μου σε όσους τη χρειάζονται.

Κάθε άτομο σε αυτήν τη γη - ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, εθνικότητας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή κοινωνικοοικονομικής θέσης - αξίζει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοπρέπεια και, φυσικά, ελευθερία.

Πιστεύω ότι μια ομάδα ανθρώπων ΔΕΝ είναι η ηγεσία τους και ότι κανένα κυβερνητικό όργανο δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής. Προσεύχομαι μέρα και νύχτα να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί, να μην υπάρχει άλλη βία και να υπάρχει ειρήνη. Θα συνεχίσω να μιλάω για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την ειρήνη και την ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία. Η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή για μένα».

Jenny.Gr

Η Μελίσα Μπαρέρα ήταν προγραμματισμένο να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία του Scream, αφού είχε συμμετάσχει τόσο στην πέμπτη όσο και την έκτη. Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Λάντον, έκανε την εξής δήλωση στην πλατφόρμα X σχετικά με την αποχώρηση της, η οποία λίγο μετά διαγράφηκε: «Όλα είναι χάλια. Σταματήστε να φωνάζετε. Αυτή δεν ήταν δική μου απόφαση».

Εκτός του «Scream 7» και η Τζένα Ορτέγκα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, και η Τζένα Ορτέγκα θα βρίσκεται εκτός του καστ της ταινίας, καθώς αποχώρησε οικειοθελώς. Ο λόγος που έφυγε η Ορτέγκα δεν σχετίζεται με την απόλυση της Μπαρέρα, αλλά με τον προγραμματισμό των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν του «Wednesday» του Τιμ Μπάρτον για το Netflix, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Επίσης, η Ορτέγκα πρέπει να ολοκληρώσει και τα γυρίσματα του «Σκαθαροζούμη 2», το οποία είχαν μπει σε παύση όλους αυτούς τους μήνες λόγω των απεργιών.

Πάντως, μετά από αυτές τις εξελίξεις, η δημιουργική ομάδα της ταινίας θα χρειαστεί να κάνει κάποιες αλλαγές στο καστ. Οι σεναριογράφοι των νέων ταινιών, Τζέιμς Βάντερμπιλτ και Γκάι Μπιούσικ, θα εργαστούν τώρα σε ένα νέο προσχέδιο που θα το παρουσιάσουν στους παραγωγούς. Μπορεί να διατηρηθούν κάποιες σκηνές και ανατροπές, αλλά η ταινία θα χρειαστεί να βρει νέους πρωταγωνιστές, με την επίσημη λίστα των ηθοποιών να παραμένει μέχρι στιγμής ασαφής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.