CELEBRITIES

Άσλεϊ Γκράχαμ: «Βαθιά μέσα μας, είναι η ιδέα ότι όσο πιο λεπτές, τόσο πιο όμορφες, κομψές, μοναδικές. Δεν είναι έτσι, όμως»


Ερασμία Αρβανιτά

19 Δεκεμβρίου 2023

Άσλεϊ Γκράχαμ: «Βαθιά μέσα μας, είναι η ιδέα ότι όσο πιο λεπτές, τόσο πιο όμορφες, κομψές, μοναδικές. Δεν είναι έτσι, όμως»
Παρά την επιτυχία της, η Άσλεϊ Γκράχαμ αναγνωρίζει ότι η μόδα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, όσον αφορά στο body diversity

Δεν είναι απλώς ένα ακόμα «πρόσωπο» σε πολυάριθμες καμπάνιες και εξώφυλλα περιοδικών. Είναι μια ηγετική προσωπικότητα που άλλαξε - και αλλάζει, τις νόρμες και τα στερεότυπα «τελειότητας» στον χώρο της μόδας. Μια προσωπικότητα που μας αποδεικνύει καθημερινά ότι η αληθινή ομορφιά κρύβεται στην αγάπη του ίδιου μας του εαυτού και του σώματός μας.

Μιλώντας στο podcast του Business of Fashion, η Άσλεϊ Γκράχαμ αναφέρθηκε στην πορεία της στο modeling, στην επιτυχία της αλλά και τον δρόμο που πρέπει να διανύσει ακόμα ο χώρος της μόδας σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση διαφορετικών σωματοτύπων. Για την ίδια, η πρώτη της φωτογράφιση με εσώρουχα, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό της, γιατί οι επιμελητές αφαίρεσαν από τις φωτογραφίες την κυτταρίτιδα στο σώμα της. «Δεν είχα δει ποτέ γυναίκες με κυτταρίτιδα στα περιοδικά και δεν το είχα σκεφτεί, μέχρι που είδα να αφαιρούν τη δική μου κυτταρίτιδα στην πρώτη μου φωτογράφιση για εσώρουχα», σημείωσε.

«Για πολύ καιρό είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας η ιδέα ότι όσο πιο λεπτές, τόσο πιο όμορφες, όσο πιο λεπτές τόσο πιο κομψές και όσο πιο λεπτές τόσο πιο μοναδικά διαφορετικές και όμορφες. Αλλά, δεν είναι έτσι», υπογράμμισε η Άσλεϊ Γκράχαμ.

Η μεγάλη στιγμή για την καριέρα της ήρθε το 2016, όταν βρέθηκε στο εξώφυλλο του τεύχους μαγιό του Sports Illustrated. Ένα χρόνο αργότερα, την κάλεσε η Vogue. «Η Vogue είδε ότι υπήρχε μια ευκαιρία για την εμπορευματοποίηση ενός μεγέθους, καθώς και διαφορετικών φυλών και ηλικιών. Ο αντίκτυπος ήταν τόσο μεγάλος για άλλα μοντέλα plus-size», σημείωσε η ίδια στη συνέντευξή της στο BoF.

Παρά την επιτυχία της, η Γκράχαμ αναγνωρίζει ότι ακόμα και σήμερα η μόδα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, όσον αφορά στο body diversity. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί σχεδιαστές που δεν ξέρουν τι να κάνουν γύρω από ένα στήθος, έναν γοφό ή έναν πισινό, επειδή απλώς δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα», τόνισε η ίδια.

Πάντως, για την Άσλεϊ, η ανακάλυψη της αυτοπεποίθησης έρχεται μόνο μετά την εσωτερική επικύρωση. «Αν περισσότεροι άνθρωποι έψαχναν περισσότερο μέσα τους, αντί να ψάχνουν τα πάντα έξω, και στρεφόντουσαν πραγματικά στην προσευχή, τον διαλογισμό, την ησυχία, τότε θα είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.