CELEBRITIES

5 τοξικά mindsets που πρέπει να διώξεις τώρα, για να είσαι ευτυχισμένος


JTeam

13 Ιανουαρίου 2024

5 τοξικά mindsets που πρέπει να διώξεις τώρα, για να είσαι ευτυχισμένος
Τι αφήνουμε πίσω και τι κρατάμε για το νέο έτος

Όχι δεν κάνουμε αυτό το άρθρο επειδή είναι μια νέα χρονιά και πρέπει ντε και καλά να θέσεις νέους στόχους, ή να προσπαθήσεις με το ζόρι να αλλάξεις τα κακώς κείμενα σου (όλοι έχουμε από κάτι το οποίο παίρνει από διόρθωση και βελτίωση). Ωστόσο κάνουμε αυτό το άρθρο για να καταλάβεις πως δεν είσαι η μόνη, ή ο μόνος που έχεις υιοθετήσει ορισμένα τοξικά mindsets και είτε κάνουν κακό στη ψυχολογία σου, είτε σε κρατούν πίσω και στάσιμο.

Κάπως έτσι λοιπόν, είναι σημαντικό να δούμε μαζί με την βοήθεια ειδικών, ορισμένα mindsets, τα οποία κυριαρχούν το πρόσφατο διάστημα και καλό είναι να τα αποχωριστούμε, αφήνοντας τα πίσω στο 2023.

Jenny.Gr
  • «Νιώθεις πως όλοι σε εγκαταλείπουν»

Η σύγχρονη εποχή γίνεται όλο και πιο μοναχική, με εκατομμύρια κόσμο να βιώνουν έντονα συναισθήματα μοναξιάς και θλίψης. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους όμως, όλοι έχουμε φάσεις στη ζωή μας κατά τις οποίες είμαστε πιο κοινωνικοί, ή άλλες φάσεις όπου επιθυμούμε λιγότερο χρόνο με άλλους και περισσότερο χρόνο μόνοι μας. Στην περίπτωση που νιώθεις ότι ορισμένα άτομα απομακρύνονται από τη ζωή σου, τότε κάνε μια παύση να παρατηρήσεις τι έχει αλλάξει, αλλά και τι επιθυμείς περισσότερο. Είναι νορμάλ να περνάμε τέτοιες φάσεις, αρκεί να μην τις αφήνουμε να μας καταβάλλουν. Πότε δεν είναι αργά για νέες αρχές, για νέες γνωριμίες, και σχέσεις, αρκεί να πάρεις την πρωτοβουλία και να υιοθετήσεις συνήθειες που προωθούν την κοινωνικοποίηση (αθλήματα, χόμπι, εικαστικές τέχνες, νέο εργασιακό περιβάλλον, κλπ).

  • «Δεν τα παρατάς με τίποτα»

Ορισμένες φορές χρειάζεται και να «τα παρατήσουμε». Όχι από αδυναμία, ή από έλλειψη δύναμης, αλλά γιατί απλούστατα κάποια πράγματα δεν έχουν προοριστεί για εμάς. Δεν χρειάζεται να ξεπερνάς τα όρια σου, ούτε να υποστείς καταστάσεις και συμπεριφορές που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Αντιθέτως κάνεις την προσπάθεια σου, και αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θες, σκέψου εναλλακτικές και άλλους δρόμους που μπορείς να ακολουθήσεις, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως εγκαταλείπεις μια τοξική σχέση, ή μια κουραστική δουλειά.

  • «Καταλήγεις σε βιαστικά συμπεράσματα»

Όχι δεν τα ξέρεις όλα σε αυτή τη ζωή, όσο και αν μεγαλώνεις. Το να κρίνεις συμπεριφορές νωρίς και να καταλήγεις σε βιαστικά συμπεράσματα, καλό θα ήταν να το αφήσεις στο παρελθόν. Δώσε χρόνο, και το «κατάλληλο έδαφος» σε μια σχέση ή κατάσταση, πριν καταλήξεις σε κάποιο σίγουρο συμπέρασμα.

  • «Όλα ή τίποτα» mindset

Αν αντιμετωπίζεις τη ζωή ως «άσπρο ή μαύρο», τότε δεν παίρνεις και τις καλύτερες αποφάσεις. Το να είσαι απόλυτος/η, είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά σε μια προσωπικότητα που μπορούν να φέρουν προβλήματα. Προσπάθησε να παρατηρείς τα πράγματα και τις καταστάσεις, πιο ολιστικά και να μην γενικεύεις.

  • «Go with the flow», αλλά πόσο;

Είναι ωραίο να απολαμβάνεις το που σε πηγαίνει η διαδρομή, αλλά φρόντισε μη ξεχαστείς μέσα σε αυτή. Η πρωτοβουλία, η συνειδητή απόφαση να πας τη ζωή σου εκεί που εσύ θέλεις, είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα για να απολαμβάνεις περισσότερο την καθημερινότητα σου. Ναι, μπορείς για τα πράγματα που δεν ελέγχεις να τα αφήσεις στη ροή τους, ωστόσο φρόντισε να «βάζεις το χέρι σου εκεί που μπορείς» να καθοδηγείς εσύ τη ζωή -και όχι εκείνη, εσένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.