CELEBRITIES

Ντούα Λίπα: «Στο κοινό δεν αρέσει το να είσαι έξυπνη» - «Είμαι πολλά περισσότερα από αυτό που κάνω»


Ερασμία Αρβανιτά

17 Ιανουαρίου 2024

Ντούα Λίπα: «Στο κοινό δεν αρέσει το να είσαι έξυπνη» - «Είμαι πολλά περισσότερα από αυτό που κάνω»
«Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το τι θέλουν οι άνθρωποι από τους καλλιτέχνες»

Είναι μια από τις πιο γνωστές και πετυχημένες pop star στον κόσμο. Σε ηλικία 28 ετών και ανάμεσα σε μεγάλες επιτυχίες και επιτεύγματα, η Ντούα Λίπα έχει ανακαλύψει πολλά για τον εαυτό της. Αυτή τη στιγμή, όμως, βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Το πολυαναμενόμενο τρίτο άλμπουμ της αναμένεται αργότερα φέτος, ενώ ετοιμάζει και άλλα projects, προσπαθώντας παράλληλα να ανακαλύψει τι παραπάνω θέλει να κάνει στο μέλλον.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Rolling Stone, η Ντούα Λίπα τόνισε ότι σε αυτή την περίοδο της ζωής της παίρνει μερικά «μαθήματα ανθεκτικότητας». «Μαθήματα ότι ίσως δεν χρειάζεται να είμαι τόσο δυνατή όλη την ώρα, και να είμαι εντάξει με αυτό. Δεν ξέρω.... μαθαίνω τόσα πολλά για τον εαυτό μου». Μέσα σε αυτό το ταξίδι ανακάλυψης, η Λίπα έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι απογοητευμένη για την αντίληψη που έχει το κοινό για εκείνη. Και όπως τόνισε στη συνέντευξή της, η κριτική που της ασκείται πολλές φορές, την έχει πληγώσει. «Είναι πάντα τόσο εύκολο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παγιδευτείς σε ένα αρνητικό σπιράλ ή οι άνθρωποι να είναι κακοί, να σου λένε τι σκέφτονται για σένα χωρίς να σε γνωρίζουν πραγματικά καθόλου. Ίσως, για κάποιους ανθρώπους είναι και περίεργο το να πιστεύουν ότι έχεις συναισθήματα ή ότι αναστατώνεσαι», είπε.

«Συμπάσχω με τους ανθρώπους που πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους»

Μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone, η Ντούα Λίπα άγγιξε και ένα ακόμα ευαίσθητο θέμα, εκείνο του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η ίδια, εξέφρασε το γεγονός πως βλέπει παραλληλισμούς ανάμεσα σε αυτό που πέρασαν οι γονείς και σε όσα βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη. «Τα συναισθήματά μου για τους εκτοπισμένους είναι πολύ αληθινά και ωμά και είναι δύσκολο να μιλήσω γι' αυτό το θέμα, επειδή μας διχάζει τόσο πολύ», τόνισε. «Αλλά υπάρχει ένας κόσμος όπου μπορείς να αισθανθείς για όλες τις ζωές που χάνονται. Και πρέπει να πω αυτό: Δεν συγχωρώ αυτό που κάνει η Χαμάς, ανεξάρτητα από το τι έλεγε. Κάθε ζωή είναι πολύτιμη».

«Αισθάνομαι τόσο άσχημα για κάθε ισραηλινή ζωή που χάθηκε και για ό,τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι πόσες ζωές έχουν χαθεί στη Γάζα, οι αθώοι πολίτες. Απλώς δεν υπάρχουν αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες που παίρνουν θέση και μιλούν για την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει, για την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που πρέπει να γίνει», συνέχισε η Ντούα Λίπα.

Οι εμπειρίες των γονιών της, διαμόρφωσαν την κοσμοθεωρία της. «Η ύπαρξή μου είναι κατά κάποιο τρόπο πολιτική, το γεγονός ότι έζησα στο Λονδίνο επειδή οι γονείς μου έφυγαν από τον πόλεμο», σημείωσε. «Συμπάσχω με τους ανθρώπους που πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Από την εμπειρία μου που ήμουν στο Κόσοβο και καταλαβαίνω τι κάνει ο πόλεμος, κανείς δεν θέλει πραγματικά να φύγει από το σπίτι του. Το κάνουν για προστασία, για να σώσουν την οικογένειά τους, για να φροντίσουν τους ανθρώπους γύρω τους, τέτοια πράγματα, για μια καλύτερη ζωή. Έτσι αισθάνομαι κοντά σε αυτό».

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να είσαι έξυπνη»

Στο πλαίσιο αυτή της συζήτησης, η pop star μίλησε και για την πικρία της σχετικά με το πώς το κοινό βλέπει την ίδια ή άλλες γυναίκες από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι περισσότεροι, σύμφωνα με την ίδια, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είναι κάτι περισσότερο από την εμφάνισή τους ή τις επιτυχίες τους. «Δεν ξέρω αν ο κόσμος πιστεύει ότι μου αρέσει να διαβάζω βιβλία ή ότι αυτά που λέω, τα λέω όντως εγώ». «Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το τι θέλουν οι άνθρωποι από τους καλλιτέχνες. Δεν θέλουν να είσαι πολιτικοποιημένη. Δεν θέλουν να είσαι έξυπνη. Όχι πως προσπαθώ να αποδείξω κάτι με αυτόν τον τρόπο, απλώς υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που κάνω».

Για την Ντούα Λίπα, δυστυχώς κάποιες φορές οι άνθρωποι πιστεύουν – λανθασμένα, ότι γνωρίζουν τους ανθρώπους που υποστηρίζουν. Αλλά, στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τίποτα για αυτούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.