CELEBRITIES

Για τη Μαρίσκα Χάρτζιτεϊ, το να μιλήσει για τον βιασμό της ήταν λυτρωτικό - «Έπρεπε να το ονομάσω»


JTeam

19 Ιανουαρίου 2024

Για τη Μαρίσκα Χάρτζιτεϊ, το να μιλήσει για τον βιασμό της ήταν λυτρωτικό -  «Έπρεπε να το ονομάσω»
Η Μαρίσκα Χάρτζιτεϊ υποστήριξε ότι η δημοσιοποίηση της ιστορίας της συνέβαλε στη διαδικασία επούλωσή της 

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα η ηθοποιός Μαρίσκα Χάρτζιτεϊ, μιλώντας για τον βιασμό που υπέστη πριν σχεδόν 30 χρόνια, από έναν άνδρα που θεωρούσε φίλο της. «Ένας άντρας με βίασε στα 30 μου. Δεν ήταν καθόλου σεξουαλικό. Ήταν κυριαρχία και έλεγχος. Υπερβολικός έλεγχος», είπε χαρακτηριστικά σε ένα άρθρο σε πρώτο πρόσωπο, που έγραψε, για το εξώφυλλο του περιοδικού People. Η ίδια, σημείωσε πως προσπάθησε να «θάψει» την τραυματική εμπειρία. «Δεν μπορούσα να το επεξεργαστώ. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συνέβη. Ότι θα μπορούσε να συμβεί. Οπότε το ξέκοψα», τόνισε.

Πλέον, όμως, έχει την ελπίδα πως οι άνθρωποι θα μπορούν «να μιλούν για τη σεξουαλική επίθεση με τον ίδιο τρόπο που μιλούν τώρα για τον καρκίνο. Πες σε κάποιον ότι επέζησες από τον καρκίνο και θα γιορτάσουν για αυτό. Θέλω την ίδια αντίδραση για τους επιζώντες σεξουαλικής επίθεσης. Δεν θέλω να ντρέπονται τα θύματα. Η ντροπή της πράξης ανήκει στον δράστη: Είναι αυτός που έκανε την αποτρόπαια, επαίσχυντη πράξη».

Πριν λίγες ημέρες, σε νέα της συνέντευξη εκπομπή Today, η ηθοποιός εξήγησε την ανακούφιση που ένιωσε αφού μοιράστηκε την ιστορία της. «Νομίζω ότι είναι θέμα φυσικής, σωστά; Αν κρατάμε μόνοι μας ένα βάρος, είναι πολύ βαρύ. Αλλά αν είναι άμμος και όλοι κρατάμε έναν κόκκο και το κουβαλάμε ο ένας για τον άλλο, δεν είναι τόσο βαρύ. Έτσι, για μένα, το να το ομολογήσω ήταν πολύ δυνατό και νιώθω πιο ανάλαφρη. Και ήρθε η ώρα να μην το κουβαλάω άλλο».

Παράλληλα, δήλωσε ότι θεώρησε σημαντικό στην ιστορία που μοιράστηκε να αναφέρει ονομαστικά αυτό που της συνέβη. Αυτή τη συμβουλή της έδωσε «μία από τις καλύτερες φίλες μου σε αυτή τη γη». «Με άρπαζε και μου έλεγε: "Μαρίσκα, ονόμασε τα πάντα. Ονόμασέ το". Και όταν το είπε για πρώτη φορά, δεν ήμουν καν σίγουρη ότι το είχα καταλάβει πλήρως. Αλλά υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που οι άνθρωποι μας δίνουν αυτά τα δώρα σοφίας. Και τότε τα καταλαβαίνουμε, σωστά; Και ήταν τόσο σημαντικό για μένα να γράψω αυτό το άρθρο, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, για να το ονομάσω», εξήγησε.

«Ένας άνδρας με βίασε. Δεν με βίασαν. Ένας άνδρας με βίασε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά», συνέχισε η ηθοποιός.

Η ίδια, κατέληξε στο ότι επιτέλους είναι έτοιμη να συζητήσει τι συνέβη, καθώς εμπιστεύτηκε την εσωτερική της φωνή. Και αυτό προτείνει και στους άλλους να κάνουν. «Χρειάστηκε μια ορισμένη ωριμότητα και συμπόνια. Και με άκουσαν και, κυρίως, άκουσα τον εαυτό μου. Και αυτό είναι που προτρέπω τους ανθρώπους να κάνουν: να τιμούν και να ακούν, να ακούν πραγματικά, αυτή τη μικρή εσωτερική φωνή που όλοι κουβαλάμε. Και αυτή θα τους καθοδηγήσει», υποστήριξε .

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.