CELEBRITIES

Η Αν Χάθαγουεϊ έφυγε από φωτογράφιση για να στηρίξει την απεργία των εργαζομένων της Condé Nast


Στεφανία Παπαδημητρίου

24 Ιανουαρίου 2024

Η Αν Χάθαγουεϊ έφυγε από φωτογράφιση για να στηρίξει την απεργία των εργαζομένων της Condé Nast
Και μπράβο της

Η κεντρική φωτογραφία αυτού του άρθρου θα έπρεπε να έχει την Αν Χάθαγουεϊ με τη γροθιά ψηλά –δεν βρήκα, ωστόσο.

Η ηθοποιός έφυγε από φωτογράφιση για το Vanity Fair, για να στηρίξει την απεργία των εργαζομένων της Condé Nast. Περίπου 400 άτομα αποφάσισαν να απεργήσουν για 24 ώρες, όταν ο όμιλος ανακοίνωσε περικοπές του προσωπικού κατά 5% -300 άνθρωποι, δηλαδή.

Η Χάθαγουεϊ δεν είχε ιδέα για αυτό που συνέβαινε όταν έφτασε στο στούντιο. Έκανε μαλλιά και μακιγιάζ όταν ενημερώθηκε και η ομάδα της τη συμβούλευσε να στηρίξει τους απεργούς.

«Δεν είχαν ξεκινήσει τη φωτογράφιση», δήλωσε πηγή στο Variety. «Όταν η Αν έμαθε τι γινόταν, απλώς σηκώθηκε από την καρέκλα και έφυγε». Και μπράβο της.

Είτε το έκανε για λόγους PR, είτε επειδή είναι όντως αλληλέγγυα, η Αν Χάθαγουεϊ απέδειξε ότι όποιος κι αν είσαι, όσα χρήματα κι αν έχεις, μπορείς να στηρίξεις τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Η απεργία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης. Υπάλληλοι των Vanity Fair, Vogue, GQ, Allure, Condé Nast Entertainment, Architectural Digest, Glamour, Self, Teen Vogue και άλλων μέσων που ανήκουν στην Condé Nast έκαναν πορεία διαμαρτυρίας και κατέληξαν μπροστά στα γραφεία του ομίλου, στη Νέα Υόρκη.

Το σωματείο των εργαζομένων ανάρτησε βίντεο στο X και έδειξε πλακάτ που, μεταξύ άλλων, ανέφεραν «Οι μαζικές απολύσεις δεν είναι στη μόδα». Φώναζαν επίσης, απευθυνόμενοι στην Άννα Γουίντορ, προφανώς: «Πες το δυνατά, πες το καθαρά, ο φετινός χειμώνας είναι πιο κρύος».

Την περασμένη εβδομάδα, η Condé Nast αποφάσισε τη συγχώνευση του Pitchfork που ασχολείται αποκλειστικά με μουσική, με το ανδρικό περιοδικό GQ. Έτσι, απολύθηκαν εργαζόμενοι του πρώτου –ανάμεσά τους κι ο διευθυντής σύνταξης Πούγια Πατέλ.

Η Γουίντορ, COO της Condé Nast και παγκόσμια διευθύντρια της Vogue, εξήγησε τις αλλαγές με το εξής κείμενο:

«Σήμερα εξελίσσουμε τη δομή της ομάδας Pitchfork, εντάσσοντάς την στον οργανισμό της GQ. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από προσεκτική αξιολόγηση των επιδόσεων του Pitchfork και του τι πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για το brand, έτσι ώστε η κάλυψη της μουσικής μας να συνεχίσει να ευδοκιμεί εντός της εταιρείας».

Για αυτήν την «καλύτερη πορεία προς τα εμπρός», λοιπόν, και τη μείωση του κόστους για την εταιρεία, αλλά και την «αύξηση της αποτελεσματικότητας» (λόγια του CEO της Condé Nast, Ρότζερ Λιντς), 300 άνθρωποι κρίθηκαν περιττοί. Εγώ θα υποθέσω ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη πρώτα έκαναν τα αδύνατα δυνατά και ξεκίνησαν από περικοπές των δικών τους μισθών, πριν καταλήξουν στις περικοπές του προσωπικού. Ή παραείμαι καλοπροαίρετη, επειδή μου αρέσει το καρέ της Άννα Γουίντορ.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.