CELEBRITIES

Η Ολίβια Μαν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Είμαι τυχερή που το βρήκαμε νωρίς»


JTeam

13 Μαρτίου 2024

Η Ολίβια Μαν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Είμαι τυχερή που το βρήκαμε νωρίς»
Η ηθοποιός έκανε διπλή μαστεκτομή

Η Ολίβια Μαν ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. «Ελπίζω πως, το ότι το μοιράζομαι, θα βοηθήσει άλλους να βρουν παρηγοριά, έμπνευση και στήριξη για το δικό τους ταξίδι», έγραψε.

«Θα έβρισκα τον καρκίνο μου έναν χρόνο αργότερα –στην επόμενη προγραμματισμένη μαστογραφία μου- αν δεν ήταν η γυναικολόγος Ταΐς Αλιαμπάντι, που αποφάσισε να υπολογίσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου που διατρέχω. Το γεγονός ότι το έκανε αυτό, μου έσωσε τη ζωή», πρόσθεσε. «Η δρ Αλιαμπάντι εξέτασε παράγοντες όπως η ηλικία μου, το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και το ότι απέκτησα το πρώτο μου παιδί μετά την ηλικία των 30 ετών. Ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος που διατρέχω κατά τη διάρκεια της ζωής μου είναι 37%. Λόγω αυτού του αποτελέσματος με έστειλε να κάνω μαγνητική τομογραφία, η οποία οδήγησε σε υπερηχογράφημα, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε σε βιοψία. Η βιοψία έδειξε ότι είχα καρκίνο Luminal B και στους δύο μαστούς. Ο καρκίνος Luminal B είναι ένας επιθετικός, ταχύτατα εξελισσόμενος καρκίνος».

Η Ολίβια Μαν αποκάλυψε, επίσης, ότι έκανε διπλή μαστεκτομή 30 μέρες μετά τη βιοψία της.

«Από εκεί που ένιωθα τέλεια τη μία μέρα, ξύπνησα στο κρεβάτι νοσοκομείου μετά από δεκάωρο χειρουργείο την επόμενη», συνέχισε. «Είμαι τυχερή. Το βρήκαμε νωρίς και είχα επιλογές. Θέλω το ίδιο για κάθε γυναίκα που μπορεί να το αντιμετωπίσει κάποια μέρα. Ζητήστε από τον γιατρό σας να υπολογίσει τον κίνδυνο νόσησης με καρκίνο του μαστού και, σύμφωνα με την δρα Αλιαμπάντι, αν υπερβαίνει το 20% πρέπει να κάνετε μαστογραφίες κάθε χρόνο και μαγνητικές στήθους από τα 30».

Δες την ανάρτησή της παρακάτω:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.