CELEBRITIES

Η Τζένιφερ Λόπεζ φοβάται την τεχνητή νοημοσύνη: «Κλέβουν τα πρόσωπά μας»


JTeam

29 Μαΐου 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ φοβάται την τεχνητή νοημοσύνη: «Κλέβουν τα πρόσωπά μας»
Getty Images/Steve Granitz
Η Τζένιφερ Λόπεζ αποδέχεται τα θετικά στοιχεία της τεχνητής νοημοσύνης, δεν κρύβει, όμως, τον φόβο της

Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες τα βλέμματα όλων να έχουν στραφεί στην προσωπική ζωή της και στη φημολογούμενη κρίση που περνάει ο γάμος της με τον Μπεν Άφλεκ, ωστόσο αυτή την περίοδο η Τζένιφερ Λόπεζ έχει αφοσιωθεί στα επαγγελματικά της - ή τουλάχιστον έτσι δείχνει - και στην προώθηση της νέας ταινίας της με τίτλο «Άτλας».

Στην επίσημη πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, η Τζένιφερ Λόπεζ έδωσε κανονικά το «παρών» και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την ταινία που έχει βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μετά την άβολη στιγμή που έζησε πριν από μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Μεξικό, όταν δημοσιογράφος τη ρώτησε για τις φήμες χωρισμού από τον Μπεν Άφλεκ, η τραγουδίστρια και ηθοποιός δεν δέχτηκε ερωτήσεις για τον γάμο της.

Jenny.Gr

Αντίθετα, με αφορμή την ταινία της, μίλησε για την τεχνητή νοημοσύνη και τις επιπτώσεις που έχει στην καθημερινότητά μας. Η Τζένιφερ Λόπεζ παρουσίασε και τις δύο πλευρές, μη διστάζοντας να τονίσει ότι φοβάται την εξέλιξή της, καθώς υπάρχει η τάση να κλέβουν προσωπικά δεδομένα και να τα χρησιμοποιούν χωρίς την άδειά τους.

«Νομίζω ότι αυτή η ταινία θα κάνει καλή δουλειά για να δείξει πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να πάει πολύ στραβά, αλλά και το πώς μπορεί να λειτουργήσει σωστά», εξήγησε η Τζένιφερ Λόπεζ, υποστηρίζοντας πως έχει πέσει θύμα αυτής της τεχνικής, μιας και χρησιμοποίησαν το πρόσωπό της, βάζοντάς του ρυτίδες, για να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά. Η τραγουδίστρια ισχυρίστηκε πως πρόκειται για κάτι φοβιστικό, που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα.

«Είναι πραγματικά τρομακτικό. Αμέσως, έκλεψαν τα πρόσωπά μας. Οπότε ναι, το AI είναι τρομακτικό», σχολίασε και πρόσθεσε αναφερόμενη στην ταινία της: «Νομίζω ότι πρέπει να σεβόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη. Πρέπει να είμαστε ανοιχτή σε όλες τις πιθανότητες. Αυτές οι ταινίες που μιλούν για τεχνητή νοημοσύνη -ειδικά το Atlas- κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να δείχνουν και τις δύο πλευρές».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.