CELEBRITIES

Στο Εδιμβούργο, διώχνουν αστέγους για να κάνουν χώρο για τους φαν της Τέιλορ Σουίφτ


JTeam

31 Μαΐου 2024

Στο Εδιμβούργο, διώχνουν αστέγους για να κάνουν χώρο για τους φαν της Τέιλορ Σουίφτ
Πάνω απ' όλα οι τουρίστες -ίσως αυτό πρέπει να γίνει το νέο παγκόσμιο σλόγκαν

Η Τέιλορ Σουίφτ παίζει στο Εδιμβούργο και η πόλη αποφάσισε ότι θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα να απομακρύνει τους αστέγους, για να κάνει χώρο για τους τουρίστες.

Όπως ανέφερε στο BBC ο οργανισμός Shelter Scotland, πολλοί άστεγοι που στηρίζει οικονομικά, μεταφέρθηκαν με ταξί στο Αμπερντίν και τη Γλασκώβη, εξαιτίας των ανεπαρκών εγκαταστάσεων φιλοξενίας, ενώ σε ένα άτομο δόθηκε εντολή να μεταβεί προσωρινά ακόμη πιο μακριά, στο Νιούκασλ.

Το Shelter Scotland τόνισε το προφανές, δηλαδή πως πρόκειται για «ξεκάθαρη αδικία» απέναντι σ’ εκείνους τους ανθρώπους, το «να ανταγωνίζονται άμεσα» τους τουρίστες. To Δημοτικό Συμβούλιο του Εδιμβούργου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι έκανε προσπάθειες για εύρεση «κατάλληλων εναλλακτικών φιλοξενίας».

Η Τέιλορ Σουίφτ θα δώσει τρεις συναυλίες στο Εδιμβούργο, στις 7, 8 και 9 Ιουνίου. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα θα βρεθούν στην πόλη και οι τιμές στα δωμάτια των ξενοδοχείων, έχουν εκτοξευθεί –δωμάτια που, προηγουμένως, διατίθεντο σε άστεγους.

Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί ότι από τα ξενοδοχεία διώχθηκαν άτομα που ήδη φιλοξενούνταν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.