CELEBRITIES

Φεστιβάλ Καννών 2024: Μοντέλο μηνύει τους διοργανωτές για σωματική επίθεση και ψυχολογική βλάβη από υπάλληλο


JTeam

2 Ιουνίου 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Μοντέλο μηνύει τους διοργανωτές για σωματική επίθεση και ψυχολογική βλάβη από υπάλληλο
Instagram
Όσα αναφέρει στην αγωγή της η Sawa Pontyjska

Το μοντέλο, Sawa Pontyjska που κατάγεται από την Ουκρανία, ισχυρίζεται ότι μια φρουρός ασφαλείας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών την «συγκράτησε βάναυσα» καθώς περπατούσε στο red carpet και προσπαθούσε να μπει στην αίθουσα - αυτά αναφέρει σε αγωγή που μόλις κατέθεσε.

Η ίδια, η οποία βρισκόταν εκεί ως παρουσιάστρια του Fashion TV, σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC News τόνισε ότι θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι διοργανωτές το Φεστιβάλ των Καννών για την επίθεση, που όπως επιμένει δέχτηκε στην πρεμιέρα του «Marcello Mio».

Σύμφωνα με όσα είπε η φρουρός ασφαλείας, η οποία είχε επίσης συμπλοκές με την Κέλι Ρόουλαντ και τη Μασιέλ Ταβέρας, την άρπαξε σφιχτά στην αγκαλιά της στην κορυφή της σκάλας του Palais des Festivals και μάλιστα είναι καταγεγραμμένο στις κάμερες.

Δες το βίντεο με όλα όσα έγιναν:

«Προσπαθούσα να ξεφύγω από την αγκαλιά της. Κατέβηκα κάτω και άρχισα να τρέχω στις σκάλες γιατί ήταν ο δρόμος της επιστροφής. Εκείνη όμως προσπαθούσε να με σπρώξει μέσα, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι κάνει μαζί μου. Στη συνέχεια με πέταξε έξω από την πίσω πόρτα».

Η Sawa Pontyjska κατηγορεί το φεστιβάλ για «σωματική επίθεση και ψυχολογική βλάβη» και ζητά αποζημίωση πάνω από 108.000 δολάρια, αφού η σωματική βία της υπαλλήλου της προκάλεσε «οξύ πόνο» και «ψυχολογικό τραύμα».

«Πάντα ονειρευόμουν να πάω στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αλλά στη συνέχεια σοκαρίστηκα με την αγένεια και την αδικαιολόγητη χρήση σωματικής βίας που βίωσα στο κόκκινο χαλί μαζί με άλλους διεθνείς αστέρες. Οι Κάννες επέτρεψαν στους φρουρούς να χρησιμοποιούν σωματική βία στους καλεσμένους του κόκκινου χαλιού», είπε στο Instagram το μοντέλο που την προηγούμενη χρονιά αναδείχτηκε Μις Ευρώπη.

Όσα είπε συνάδελφος της υπαλλήλου - σεκιούριτι

Αν και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Φεστιβάλ των Καννών, ένας συνάδελφος της υπαλλήλου - σεκιούριτι μίλησε στη Daily Mail.

«Ήταν ταξιθέτρια που δούλευε υπό μεγάλη πίεση για να κρατήσει τον κόσμο στο χαλί σε κίνηση, ώστε να σταματήσει η συσσώρευση πλήθους», δήλωσε.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Δεν υπήρχαν σπρωξίματα, ή σκουντήματα, ή τσακωμοί. Η ασφάλεια και η προστασία είναι οι προτεραιότητες, μαζί με την τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονται σύμφωνα με τα συμβόλαια - ακόμη και οι διασημότητες πρέπει να τηρούν τους κανόνες».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.