CELEBRITIES

Στιβ Τζομπς: Η μοναδική πατρική συμβουλή που τον βοήθησε να φτάσει στην κορυφή


JTeam

17 Ιουνίου 2024

Στιβ Τζομπς: Η μοναδική πατρική συμβουλή που τον βοήθησε να φτάσει στην κορυφή
Getty Images @Justin Sullivan
Ο Στιβ Τζομπς έχτισε τον κολοσσό της Apple χάρη σε αυτή τη συμβουλή

Ο ποιοτικός χρόνος που περνούν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους είναι πολύτιμος για την ενήλικη ζωή τους. Ο Στιβ Τζομπς ανήκει στην κατηγορία των παιδιών που περνούσαν πολύ χρόνο με τον μπαμπά τους. Κι ενώ οι υπόλοιποι μπαμπάδες ασχολούνταν με διαστηριότητες, ζωγράφιζαν και έπαιζαν επιτραπέζια, ο πατέρας του Στιβ Τζομπς, Πολ, του μάθαινε πώς να φτιάχνει ένα φράχτη γύρω από το σπίτι τους.

Όπως περιέγραψε ο βιογράφος του ιδρυτή της Apple, ο πατέρας του είπε: «Πρέπει να φτιάξεις το πίσω μέρος του φράχτη - που κανένας ποτέ δεν θα δει - όσο καλά θα φτιάξεις και το μπροστινό μέρος. Παρ’ όλο που δεν θα το βλέπει κανείς, εσύ θα το γνωρίζεις και αυτό θα αποδεικνύει ότι ήσουν αφοσιωμένος στο να κάνεις κάτι καλά».

«Του άρεσε να κάνει τα πράγματα σωστά», σχολίασε ο Στιβ Τζομπς για τον πατέρα του στον βιογράφο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS το 2011. Ο πατέρας του τού έμαθε να εστιάζει στις λεπτομέρειες και να είναι προσεκτικός με καθετί, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι άρτιο από όποια οπτική κι αν το κοιτάς.

Jenny.Gr
Getty images/Justin Sullivan

Έχοντας μάθει να θέτει ψηλά τον πήχη και να δουλεύει μεθοδικά για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ο Στιβ Τζομπς δεν έκανε ποτέ εκπτώσεις στη δουλειά του και πάντοτε έθετε ως στόχο το τέλειο. Άλλωστε, μόνο τότε είχε μάθε να είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του, όπως ακριβώς συνέβη, όταν ήταν παιδί και έφτιαξε τον φράχτη.

Έχοντας λάβει αυτό το παράδειγμα από την παιδική ηλικία του, ο Στιβ Τζομπς δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά στη μετέπειτα ζωή του και έτσι, ακολουθώντας αυτό το «μοντέλο ομορφιάς», κατάφερε να κοιμάται κάθε βράδυ ήσυχος, όντας σίγουρος για την προσπάθεια που έχει καταβάλει. Η συμβουλή του μπαμπά του αποτέλεσε, τελικά, το κλειδί για την επιτυχία του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.