CELEBRITIES

Η Ναόμι Γουότς μιλά ξανά για την εμμηνόπαυση: «Παλιά, εάν τολμούσα να αναφέρω αυτήν τη λέξη, θα με χαρακτήριζαν ως λίγη»


JTeam

18 Ιουνίου 2024

Η Ναόμι Γουότς μιλά ξανά για την εμμηνόπαυση: «Παλιά, εάν τολμούσα να αναφέρω αυτήν τη λέξη, θα με χαρακτήριζαν ως λίγη»
SPLASH via Ideal Image
«Αυτό δεν έχει νόημα. Είμαστε ο μισός πληθυσμός. Όλες οι γυναίκες θα μπουν στην εμμηνόπαυση κάποια στιγμή, οπότε γιατί δεν πρέπει να μιλάμε γι' αυτό;»

Για το στίγμα και τα στερεότυπα γύρω από την εμμηνόπαυση, αποφάσισε να μιλήσει για ακόμα μία φορά η Ναόμι Γουότς, σε μια εκδήλωση του Hollywood Reporter, σημειώνοντας ότι ανησυχούσε πως θα έχανε τους ρόλους της μετά την εμφάνιση πρόωρων συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης, σε ηλικία 36 ετών.

«Μου είχαν πει ότι η καριέρα μου θα τελείωνε μέχρι τα 40, οπότε δούλευα, δούλευα συνεχώς. Και τότε, ήμουν στο κατώφλι του να ξεκινήσω οικογένεια, ήμουν 36, μου είπαν ότι πλησιάζω στην εμμηνόπαυση», τόνισε αρχικά η ηθοποιός. «Έτσι, με κατέβαλε πανικός, πολύς φόβος και ντροπή», συνέχισε, ενώ έπειτα είπε πως τελικά κατάφερε να κάνει παιδιά, αλλά μετά το δεύτερο παιδί της, ξεκίνησαν πολύ σοβαρά συμπτώματα εμμηνόπαυσης.

Μιλώντας για το στίγμα που περιβάλλει την εμμηνόπαυση και την πρόωρη εμμηνόπαυση, η Ναόμι Γουότς εξήγησε πως στο παρελθόν, ένιωθε πως «εάν τολμούσα ποτέ να αναφέρω αυτήν τη λέξη, θα με χαρακτήριζαν ως λίγη, τελειωμένη, περιθωριοποιημένη, ότι δεν είμαι σέξι». Η Γουότς, έχει συνειδητοποιήσει πως η κοινωνία τιμωρεί άδικα τις γυναίκες για την εμμηνόπαυση, ενώ είναι κάτι που ο «μισός πληθυσμός», θα βιώσει.

«Αυτό δεν έχει νόημα. Είμαστε ο μισός πληθυσμός. Όλες οι γυναίκες θα μπουν στην εμμηνόπαυση κάποια στιγμή, οπότε γιατί δεν πρέπει να μιλάμε γι' αυτό; Όταν μαθαίνουμε για τα συμπτώματα και για το πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσουν, γιατί δεν μπορούμε να βρούμε υποστήριξη;. Και δεν είναι μόνο η φυσιολογική υποστήριξη που χρειαζόμαστε, είναι και η συναισθηματική υποστήριξη. Οπότε, είπα: "Γαμώτο, ας μιλήσουμε γι' αυτό, αν τους τρομάζει όλους, κρίμα, αλλά μπορεί και να κάνει το αντίθετο και να δώσει παράταση στην καριέρα μου"». Κάποιες φορές, δεν μπορούμε να ελέγχουμε τις αντιδράσεις των ανθρώπων, αλλά για τη Ναόμι Γουότς, μπορούμε να ελέγχουμε το πώς εμείς θα νιώσουμε για εκείνες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.