CELEBRITIES

Ταλούλα Γουίλις: «Διαγνώστηκα καθυστερημένα με αυτισμό. Εξακολουθώ να διερευνώ πώς επηρεάζει τη ζωή μου»


JTeam

25 Ιουλίου 2024

Ταλούλα Γουίλις: «Διαγνώστηκα καθυστερημένα με αυτισμό. Εξακολουθώ να διερευνώ πώς επηρεάζει τη ζωή μου»
SPLASH via Ideal Image
Η Ταλούλα Γουίλις ελπίζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση γύρω από τον αυτισμό

Το περασμένο καλοκαίρι, η Ταλούλα Γουίλις διαγνώστηκε με αυτισμό. «Είναι η πρώτη φορά που μοιράζομαι δημοσίως τη διάγνωσή μου. Το έμαθα αυτό το καλοκαίρι και άλλαξε τη ζωή μου», είχε γράψει στην ανάρτηση μέσω της οποίας μίλησε για τη διάγνωσή της. Και με μετά από αυτήν την αλλαγή στη ζωή της, η ίδια ελπίζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση γύρω από τον αυτισμό.

Τα σημάδια του αυτισμού εμφανίζονται συνήθως στην ηλικία των δύο με τριών ετών. Ωστόσο, ορισμένες φορές η διάγνωση για τον αυτισμό αργεί να γίνει, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μη γνωρίζουν ότι πάσχουν και να το ανακαλύπτουν στην ενήλικη ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, το 80% των γυναικών με αυτισμό παραμένει χωρίς διάγνωση μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

«Καθώς διαγνώστηκα καθυστερημένα στη ζωή μου με αυτισμό, εξακολουθώ να διερευνώ πώς επηρεάζει τη ζωή μου και πώς βλέπω την παρουσία του στην καθημερινότητά μου», δήλωσε η Ταλούλα Γουίλις στο περιοδικό PEOPLE. «Πριν από τη διάγνωσή μου, παρατήρησα ότι η ακραία ευαισθησία μου με τις πέντε αισθήσεις μου - έχω αυξημένη αίσθηση της γεύσης, της όσφρησης, της αφής, της όρασης και της ακοής από τότε που ήμουν παιδί, δεν ήταν τόσο συνηθισμένη για όλους τους άλλους», συνέχισε η ίδια.

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ευαισθητοποίηση και η κατανόηση γύρω από το φάσμα του αυτισμού, ειδικά στην υποστήριξη των γυναικών που συνηθέστερα διαγιγνώσκονται λανθασμένα», πρόσθεσε. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Autism Speaks», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου, η Ταλούλα Γουίλις θα τιμηθεί επειδή χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τον αυτισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.