CELEBRITIES

Η Ταλούλα Γουίλις αποκάλυψε ότι η διάγνωσή της με αυτισμό, της «άλλαξε τη ζωή»


JTeam

19 Μαρτίου 2024

Η Ταλούλα Γουίλις αποκάλυψε ότι η διάγνωσή της με αυτισμό, της «άλλαξε τη ζωή»
IG @buuski
«Στην πραγματικότητα είναι η πρώτη φορά που μοιράζομαι δημοσίως τη διάγνωσή μου»

Ένα γλυκό βίντεο με τον πατέρα της, Μπρους Γουίλις, μοιράστηκε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η Ταλούλα Γουίλις. Στο βίντεο, η ίδια είναι στην αγκαλιά του πατέρα της και του χαϊδεύει απαλά το κεφάλι, τη στιγμή που εκείνος απαντάει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο κόκκινο χαλί. Μέσα από αυτό το βίντεο, η 30χρονη Ταλούλα, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι διαγνώστηκε με αυτισμό ως ενήλικη.

«Πες μου ότι είσαι αυτιστικός, χωρίς να μου πεις ότι είσαι αυτιστικός», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης της, προσθέτοντας ένα χαμογελαστό emoji. Η κόρη του Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ, έχει μιλήσει ξανά για την υγεία της στο παρελθόν, αναφερόμενη τόσο στην ψυχική της υγεία όσο και στη «μάχη» της με τη διατροφική διαταραχή.

Τον περασμένο Μάιο δήλωσε στη Vogue, ότι ήταν μόλις 11 ετών όταν έπεσε για πρώτη φορά πάνω σε αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο, για την εμφάνισή της. «Όταν ήμουν 25 ετών, μπήκα σε κέντρο θεραπείας στο Μαλιμπού για να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη με την οποία ζούσα κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου. Ήταν μια μεγάλη θεραπευτική εμπειρία, για πρώτη φορά θρήνησα τον 15χρονο εαυτό μου, το ασχημόπαπο. Διαγνώστηκα, επίσης, με ΔΕΠΥ και άρχισα να παίρνω διεγερτικά φάρμακα, κάτι που ήταν μεταμορφωτικό», σημείωσε, επίσης.

Στη νέα της ανάρτηση, και απαντώντας σε σχετικό σχόλιο ενός χρήστη που τη ρώτησε πότε διαγνώστηκε με αυτισμό, η Ταλούλα είπε πως ήταν μια πρόσφατη αποκάλυψη. «Στην πραγματικότητα είναι η πρώτη φορά που μοιράζομαι δημοσίως τη διάγνωσή μου. Το έμαθα αυτό το καλοκαίρι και άλλαξε τη ζωή μου». Μετά τη δημοσίευσή της, η Ταλούλα δέχτηκε έναν καταιγισμό υποστηρικτών σχολίων, με πολλούς followers της να σημειώνουν ότι αυτό το μήνυμα είναι «τόσο δυνατό και θετικό». «Διαγνώστηκα κι εγώ με αυτισμό σε μεγαλύτερη ηλικία. Διαγνώστηκα με αυτισμό σε ηλικία 39 ετών, τον Σεπτέμβριο του 2022. Ήταν σίγουρα ένα μεγάλο ταξίδι! Σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες», έγραψε ένας χρήστης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες φορές η διάγνωση για τον αυτισμό αργεί να γίνει, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μη γνωρίζουν ότι πάσχουν και να το ανακαλύπτουν στην ενήλικη ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, το 80% των γυναικών με αυτισμό παραμένει χωρίς διάγνωση μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.