CELEBRITIES

Βασιλιάς Κάρολος: Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει ως αύξηση στον μισθό του το 2025


JTeam

29 Ιουλίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος
© Splash
Ένα μικρό δωράκι και για τον Βασιλιά Κάρολο

Tην προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε πως ο πρίγκιπας Χάρι θα λάβει ένα ξεχωριστό δωράκι για τα 40α γενέθλια του. Ο δούκας του Σάσεξ θα γίνει 40 ετών στις 15 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα κληρονομήσει ένα ιλιγγιώδες ποσό. Και επειδή, όπως φαίνεται, τα οικονομικά του Παλατιού θα συνεχίσουν να μας απασχολούν για πολλές μέρες, σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ακόμα μία είδηση. Αυτήν τη φορά κεντρικό πρόσωπο είναι ο Βασιλιάς Κάρολος.

Σχεδόν ακριβώς πριν από έναν χρόνο, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια αναδιαμόρφωση των οικονομικών θεμάτων του Βασιλιά, η οποία προέβλεπε ότι ο Κάρολος θα λάμβανε σημαντική αύξηση των αποδοχών του από το 2025. Και σήμερα, αυτήν την αύξηση δεν λες απλώς «βαριά». Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Βασιλιάς Κάρολος, ως αρχηγός του κράτους, θα λάβει 132 εκατομμύρια λίρες από το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών κατά το φορολογικό έτος 2025- 2026.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα λάβει μια «μικρή» αύξηση, των 45 εκατομμυρίων λιρών σε σχέση με τα 86,3 εκατομμύρια λίρες που λαμβάνει για το τρέχον οικονομικό έτος. Ωστόσο, το Παλάτι επεσήμανε ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών θα διατεθεί για την προγραμματισμένη δαπάνη ύψους 369 εκατομμυρίων λιρών για την αποκατάσταση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, το ποσό που θα λάβει ο Βασιλιάς θα επανεκτιμηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η τεράστια και ξαφνική αύξηση προέκυψε επειδή το ποσό που λαμβάνει ο Βασιλιάς σε ένα δεδομένο έτος βασίζεται στα κέρδη του Crown Estate δύο χρόνια νωρίτερα - τα οποία τώρα έχουν εκτοξευθεί λόγω της επιτυχίας των υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Το Crown Estate ανέφερε ότι το τελευταίο οικονομικό έτος είχε κέρδη ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων λιρών, έτσι ο Βασιλιάς θα λάβει από το Υπουργείο Οικονομικών ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 12% αυτού του ποσού - 132 εκατομμύρια λίρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.