CELEBRITIES

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν ήταν παντρεμένη με τον Έντι Φίσερ – Νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της


JTeam

5 Αυγούστου 2024

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν ήταν παντρεμένη με τον Έντι Φίσερ – Νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της
Getty Images
«Προτιμώ να είμαι νεκρή παρά να αντιμετωπίσω το διαζύγιο»

Άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της φέρνει στο προσκήνιο ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη σταρ του Χόλιγουντ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Σε αυτό το νέο ντοκιμαντέρ του HBO, «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes», περιλαμβάνεται και ένα απόσπασμα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η ίδια η ηθοποιός το 1964 και το 1965, μέσα από 40 ώρες προσωπικών συνομιλιών με τον αείμνηστο δημοσιογράφο, Ρίτσαρντ Μέριμαν.

Σε μερικά αποσπάσματα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ μιλάει και για την αντίδραση που είχε ο πατέρας της, Φράνσις Λεν, όταν έμαθε για τη σχέση που είχε το 1962 με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, αλλά κυρίως αναφέρεται στον γάμο της με τον τέταρτό σύζυγό της, τον συμπρωταγωνιστή της στο «BUtterfield 8», Έντι Φίσερ. «Ποτέ δεν αγάπησα τον Έντι. Μου άρεσε. Τον λυπόμουν», λέει σε ένα σημείο.

Η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ, Νανέτ Μπέρσταϊν, επεξεργάστηκε τις 40 ώρες συνομιλιών μεταξύ της Τέιλορ και του δημοσιογράφουν Μέριμαν. Στα αποσπάσματα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ παραδέχεται πως της «άρεσε να μιλάει» στον Φίσερ, «αλλά δεν ήταν» ο Μάικ Τοντ – ο τρίτος σύζυγός της και παραγωγός της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες».

Ο Έντι Φίσερ ήταν φίλος με τον Μάικ Τόντ, τον άντρα με τον οποίο η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε και απέκτησε ένα παιδί μέσα σε έναν χρόνο. Εκείνος πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα. Ο θάνατός του, έφερε την Ελίζαμπεθ Τέιλορ κοντά με τον Έντι Φίσερ.

Πέντε χρόνια μετά τον γάμο τους, η ίδια συνειδητοποίησε πως όλο αυτό ήταν ένα «φριχτό λάθος». Τότε, ήταν που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, μπροστά στον Φίσερ παίρνοντας υπερβολική δόση από υπνωτικά χάπια, αφού πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει ένα ακόμα διαζύγιο. «Ο Έντι φρόντισε να νιώσω μοναξιά», θυμάται, λέγοντας ότι αισθανόταν σαν να είναι φυλακισμένη. Η ίδια, περιγράφει πόσο καταθλιπτική ήταν εκείνη την περίοδο, που πήρε υπνωτικά χάπια «σκόπιμα, ήρεμα και μπροστά στον Έντι» σε μια απόπειρα αυτοκτονίας. «Προτιμώ να είμαι νεκρή παρά να αντιμετωπίσω το διαζύγιο», ακούγεται να λέει στο ντοκιμαντέρ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.