CELEBRITIES

Η Κέιτ Γουίνσλετ αρνήθηκε να κρύψει τις "δίπλες" στην κοιλιά της στα γυρίσματα του Lee - «Πιστεύω ότι έχουμε ευθύνη προς τη νεότερη γενιά γυναικών»


JTeam

7 Αυγούστου 2024

Η Κέιτ Γουίνσλετ αρνήθηκε να κρύψει τις "δίπλες" στην κοιλιά της στα γυρίσματα του Lee - «Πιστεύω ότι έχουμε ευθύνη προς τη νεότερη γενιά γυναικών»
Shutterstock
Αλλά εκείνη αρνήθηκε γιατί αυτό θεώρησε σωστό για το ρόλο της

Η Κέιτ Γουίνσλετ αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο Harper's Bazaar UK ότι μέλος του συνεργείου της πρότεινε να καθίσει πιο ίσια για να κρύψει τις «δίπλες της κοιλιάς της» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής με μπικίνι στο δράμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου "Lee".

Η Κέιτ, ωστόσο, επειδή ακριβώς είναι η Κέιτ, φαίνεται πως αγνόησε την πρόταση επειδή αυτό θεώρησε σωστό για τον χαρακτήρα της Lee Miller, μιας φωτορεπόρτερ που μεταβαίνει από τη φωτογράφηση για τη British Vogue στην καταγραφή του εμπόλεμου μετώπου.

Είμαι πιο άνετη με τον εαυτό μου όσο περνάνε τα χρόνια. Αυτό μου επιτρέπει να αφήνω τις γνώμες των άλλων να εξαφανίζονται

«Υπάρχει ένα σημείο όπου η Lee κάθεται σε ένα παγκάκι με μπικίνι... Και ένας από το συνεργείο ήρθε ανάμεσα στις λήψεις και είπε: "Ίσως θα ήθελες να καθίσεις πιο ίσια". Για να μη φαίνονται οι πτυχές της κοιλιάς μου; Ούτε κατά διάνοια! Ήταν σκόπιμο, καταλαβαίνεις;» είπε.

Η Γουίνσλετ είπε ότι σταμάτησε να γυμνάζεται πριν από τα γυρίσματα της ταινίας "Lee" για να φαίνεται αυθεντικά μαλακό το σώμα της και είναι περήφανη για τα χαρακτηριστικά της. «Είναι η ζωή μου στο πρόσωπό μου, και αυτό έχει σημασία. Δεν θα μου περνούσε από το μυαλό να το καλύψω», είπε και συνέχισε: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να φερθούν καλύτερα από το να λένε "ίσως θα έπρεπε να κάνεις κάτι για αυτές τις ρυτίδες". Είμαι πιο άνετη με τον εαυτό μου όσο περνάνε τα χρόνια. Αυτό μου επιτρέπει να αφήνω τις γνώμες των άλλων να εξαφανίζονται».

«Νιώθω τεράστια ανακούφιση που οι γυναίκες αποδέχονται περισσότερο τον εαυτό τους και αρνούνται να κριθούν. Γιατί δεν γνωρίζω καμία συνομήλικη μου που να μεγάλωσε βλέποντας τη μητέρα της να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να λέει: "Φαίνομαι ωραία!" Η μητέρα μου ποτέ δεν το έκανε αυτό: ήταν πάντα, ω Θεέ μου, δεν νομίζω ότι μπορώ να φορέσω αυτό, φαίνομαι παχιά, φαίνεται μεγάλος ο πισινός μου; Σπαταλάμε τόσο πολύ χρόνο υποτιμώντας τον εαυτό μας και εγώ απλά δεν πρόκειται να το ξανακάνω ποτέ».

Jenny.Gr
Τhe Observer Magazine

Η Γουίνσλετ, το 2003 είχε κατακρίνει ένα εξώφυλλο του GQ, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, «αλλοίωσε ψηφιακά» την εμφάνισή της. «Δεν μοιάζω έτσι και, το πιο σημαντικό, δεν επιθυμώ να μοιάζω έτσι. Έχω στην πραγματικότητα μια πολαρόιντ που μου έδωσε ο φωτογράφος την ημέρα της φωτογράφησης. Μπορώ να σας πω ότι έχουν μειώσει το μέγεθος των ποδιών μου κατά περίπου ένα τρίτο. Για μένα, φαίνεται αρκετά καλό όπως ήταν τραβηγμένη», είχε πει για το εξώφυλλο.

Το 2015, η Γουίνσλετ αποκάλυψε ότι ζήτησε να μην γίνεται ρετούς στις διαφημίσεις της Lancôme στο πλαίσιο συμβολαίου της με την L’Oréal. «Πιστεύω ότι έχουμε ευθύνη προς τη νεότερη γενιά γυναικών. Θα ήθελα πάντα να λέω την αλήθεια για το ποια είμαι σε αυτή τη γενιά, γιατί πρέπει να έχουν ισχυρούς ηγέτες», είπε.

Όσο για τον χαρακτήρα που υποδύεται, σχολίασε ότι «η φαινομενική ψυχραιμία και η αποστολή της Lee να αποκαλύψει την αλήθεια, επειδή τόσα πολλά ήταν κρυμμένα - από όλους τους χαρακτήρες που έχω παίξει, πραγματικά με ενέπνευσε. Μετά το #MeToo, έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη προοπτική για το τι έπρεπε να υπομείνουν οι γυναίκες στο δημόσιο μάτι. Η ελπίδα μου είναι ότι, τουλάχιστον, η ταινία θα δείξει στους ανθρώπους ποια πραγματικά ήταν η Lee και τι πέρασε, και ελπίζω να επαναπροσδιορίσει το πώς η νεότερη γενιά την κατανοεί, ώστε να μην συνεχίσει να την βλέπει μέσα από την ανδρική ματιά».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.