CELEBRITIES

Κέιτ Γουίνσλετ: «Οι γυναίκες πρέπει να γιορτάζουν και να χαίρονται για το σώμα τους»


JTeam

9 Σεπτεμβρίου 2024

Κέιτ Γουίνσλετ: «Οι γυναίκες πρέπει να γιορτάζουν και να χαίρονται για το σώμα τους»
Getty Images
«Είναι ενδιαφέρον το πόσο πολύ αρέσει στον κόσμο να βάζει ταμπέλες στις γυναίκες»

«Είμαι πιο άνετη με τον εαυτό μου όσο περνούν τα χρόνια. Αυτό μου επιτρέπει να αφήνω τις γνώμες των άλλων να εξαφανίζονται», είχε εκμυστηρευτεί σε πρόσφατη συνέντευξή της η ηθοποιός, Κέιτ Γουίνσλετ, μιλώντας στο Harper's Bazaar UK. Δίνοντας έμφαση στο πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι οι γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους, η ίδια μίλησε ανοιχτά για το body shaming που υπέστη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Lee», όταν ένα μέλος του συνεργείου της ζήτησε να καθίσει «πιο όρθια» για να κρύψει την κοιλιά της.

«Είναι ενδιαφέρον το πόσο πολύ αρέσει στον κόσμο να βάζει ταμπέλες στις γυναίκες», σημείωσε η ίδια, δίνοντας αυτήν τη φορά συνέντευξη στο BBC. Μιλώντας για την επερχόμενη ταινία της, η Κέιτ Γουίνσλετ είπε ότι ήταν δουλειά της να μοιάσει στον χαρακτήρα της, ένα μοντέλο που έγινε διάσημη φωτογράφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τη Λι Μίλερ.

«Δεν σήκωνε βάρη ούτε έκανε πιλάτες. Έτρωγε τυρί, ψωμί και έπινε κρασί και δεν το έκανε θέμα. Έτσι, φυσικά, το σώμα της θα ήταν χαλαρό. Εμείς, όμως, δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάτι τέτοιο», δήλωσε. Για την ίδια, λοιπόν, οι γυναίκες πρέπει να «γιορτάζουν» και να αγαπούν το σώμα τους για τη μοναδικότητά του.

«Είμαστε τόσο συνηθισμένοι στο να μη βλέπουμε την ομορφιά στο σώμα μας και να το απολαμβάνουμε. Το ένστικτό μας είναι να το βλέπουμε και να το κριτικάρουμε», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνεται. «Η ζωή είναι πολύ μικρή. Δεν θέλω να κοιτάζω πίσω και να λέω "γιατί ανησυχούσα γι' αυτό", οπότε υποθέτω ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να μη συνεχίσω να ανησυχώ».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.