CELEBRITIES

Χάλι Μπέρι: «Οι γυναίκες προσδιοριζόμαστε από την ηλικία πολύ περισσότερο από ό,τι οι άνδρες. Αυτό μας εξουθενώνει»


JTeam

11 Σεπτεμβρίου 2024

Χάλι Μπέρι: «Οι γυναίκες προσδιοριζόμαστε από την ηλικία πολύ περισσότερο από ό,τι οι άνδρες. Αυτό μας εξουθενώνει»
Η Χάλι Μπέρι πλέον νιώθει ότι βρίσκεται στο αποκορύφωμα

«Πάντα ήξερα ότι ήμουν κάτι περισσότερο από αυτό το πρόσωπο και κάτι περισσότερο από αυτό το σώμα», εκμυστηρεύτηκε η Χάλι Μπέρι, σε συνέντευξή της, μιλώντας για τη μακρόχρονη καριέρα της στον κινηματογράφο, τις έμφυλες διακρίσεις, αλλά και για το ότι πλέον νιώθει ότι βρίσκεται στο αποκορύφωμα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, μια καριέρα που ξεπερνά τις τρεις δεκαετίες, η Χάλι Μπέρι έγινε θρύλος του Χόλιγουντ, υποδύθηκε και μεταμορφώθηκε σε διαφορετικούς χαρακτήρες και ακόμα και τώρα, δεν χαλαρώνει. Τα τελευταία της project, το ψυχολογικό θρίλερ «Never Let Go», που θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο και η κωμωδία δράσης «The Union», που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, την κράτησαν απασχολημένη για πάνω από ένα χρόνο.

Τον περασμένο Αύγουστο, έκλεισε τα 58 και όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή της στο αμερικανικό Marie Claire, «η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός που μας κολλάνε στη γέννηση». «Ως γυναίκες, προσδιοριζόμαστε από αυτόν πολύ περισσότερο από ό,τι οι άνδρες και μερικές φορές μπορεί να μας εξουθενώνει. Μπορεί να μας ξεγελάσει και να μας κάνει να σκεφτόμαστε όσα πρέπει να κάνουμε σε κάθε ηλικία. Πρέπει να "κλωτσήσουμε" κατάμουτρα αυτήν τη νοοτροπία και να πούμε, "όχι, θα κάνω ό,τι μπορώ να κάνω, αρκεί να νιώθω καλά κάνοντάς το! Και αυτό θα είναι ό,τι θέλω να είναι. Εγώ μπορώ να το ορίσω"».

Η ίδια πιστεύει ακράδαντα ότι η ζωή μετά τα 50 είναι ένα κεφάλαιο πιο «πλούσιο» από την ύπαρξη ή όχι μερικών ρυτίδων. Είναι το σημείο όπου πρέπει να ανθίσουμε και να βρούμε τον εαυτό μας. «Τώρα, είμαι συνήθως ένας από τους μεγαλύτερους ανθρώπους σε κάθε δωμάτιο που μπαίνω και αυτό είναι ένα καλό συναίσθημα», συνέχισε στη συνέντευξή της. «Δεν χρειάζεται να είμαι η αστεία. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το αν θα κατευνάσω όλους τους άλλους στο δωμάτιο, ούτε να νοιάζομαι για τον εγωισμό των άλλων, ούτε για τις ανασφάλειές τους, ούτε να τους δίνω αυτό που θέλουν από μένα, αν δεν είναι αυτό που θέλω να τους δώσω εγώ».

Το 2002, η Χάλι Μπέρι έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Monster's Ball». Και παρά τα όσα έχει πετύχει, έχει αμφισβητηθεί για το ταλέντο της και έχει στερηθεί ευκαιρίες. Σήμερα, είναι απογοητευμένη για το γεγονός ότι είναι η μόνη μαύρη γυναίκα που κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, είναι απογοητευμένη για την έλλειψη εκπροσώπησης. «Εξακολουθώ να είμαι αιώνια δυσαρεστημένη που καμία μαύρη γυναίκα δεν έχει υπάρξει μετά από εμένα για να πάρει το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού, λυπάμαι συνεχώς γι' αυτό χρόνο με τον χρόνο», δήλωσε. «Και σίγουρα δεν είναι επειδή δεν υπήρξε καμία που να το αξίζει».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.