CELEBRITIES

Κέιτ Γουίνσλετ: Ο απαράβατος κανόνας που έθεσε για τις γυμνές σκηνές στην ταινία «Lee»


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2024

Κέιτ Γουίνσλετ: Ο απαράβατος κανόνας που έθεσε για τις γυμνές σκηνές στην ταινία «Lee»
Shutterstock
Η Κέιτ Γουίνσλετ έθεσε τους δικούς της όρους

«Είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες ως γυναίκα και είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες για γυναίκες», είχε δηλώσει η Κέιτ Γουίνσλετ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου, μιλώντας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την παραγωγή της ταινίας «Lee». Μια γυναίκα που τα έχει κάνει όλα στο παρελθόν, μια γυναίκα που εδώ και δεκαετίες μας έχει χαρίσει συγκινητικές στιγμές στον κινηματογράφο, αισθάνεται πως αυτή η ταινία της, είναι η ταινία στην οποία έζησε τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες. Mία εξ αυτών, είναι και οι γυμνές σκηνές που χρειάστηκε να γυρίσει.

Στην ταινία «Lee», μια ταινία για τη Λι Μίλερ, μοντέλο που έγινε φωτογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια, αλλά και ευρέως γνωστή για μια σειρά από εμβληματικές και συχνά τρομακτικές φωτογραφίες που τράβηξε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Κέιτ Γουίνσλετ, συνεργάστηκε με την Έλεν Κούρας για να επιτευχθεί η απαραίτητη ισορροπία στην προσέγγιση του γυμνού γυναικείου σώματος.

Μιλώντας στο περιοδικό Metro, η Κέιτ αποκάλυψε τον σημαντικό κανόνα που έθεσε για να γυριστούν οι γυμνές σκηνές στην ταινία. «Ήταν πραγματικά διαφορετικό, κυρίως επειδή γνωρίζαμε αυτόματα ότι όποτε δείχνουμε τη Λι γυμνή ή μερικώς ντυμένη, είναι πάντα με τους δικούς της όρους», τόνισε σε συνέντευξή της. Από την πλευρά της, η Έλεν Κούρας σημείωσε ότι «ως γυναίκα, προφανώς έχω μεγάλη επίγνωση για το πώς πρέπει να εμφανίζονται οι γυναίκες στην κάμερα».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, εξήγησε ότι ήταν απαραίτητη η προσέγγιση του γυμνού σώματος από ένα «γυναικείο βλέμμα», φροντίζοντας να μην σεξουαλικοποιηθεί ποτέ το σώμα της Λι από την ανδρική οπτική γωνία. «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να γυρίσουμε την ταινία με αυτόν τον τρόπο, επειδή η Λι ήταν κάποια που είχε προβληθεί από το ανδρικό βλέμμα στο νεότερο μέρος της ζωής της και αν ψάξετε στο Google το όνομά της, θα βρείτε συχνά "η πρώην μούσα", "Μαν Ρέι", "πρώην μοντέλο", "πρώην εξώφυλλο της Vogue"».

«Αυτό ήταν ένα μέρος της ζωής στα 20 της. Και δεν της άρεσε καν να είναι μοντέλο, το έκανε μόνο για δύο χρόνια και μετά της ζήτησαν να μην το ξανακάνει επειδή έκανε μια διαφήμιση για σερβιέτες που προφανώς δεν ήταν το σωστό». Μετά τη σειρά της, η Έλεν Κουράς εξήγησε ότι ήθελε να κάνει την Κέιτ να αισθάνεται άνετα κάθε στιγμή.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, η ηθοποιός αποκάλυψε, μιλώντας στο Harper's Bazaar UK, ότι μέλος του συνεργείου της πρότεινε να καθίσει πιο ίσια για να κρύψει τις «δίπλες της κοιλιάς της» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής με μπικίνι. «Υπάρχει ένα σημείο όπου η Λι κάθεται σε ένα παγκάκι με μπικίνι... Και ένας από το συνεργείο ήρθε ανάμεσα στις λήψεις και είπε: "Ίσως θα ήθελες να καθίσεις πιο ίσια". Για να μη φαίνονται οι πτυχές της κοιλιάς μου; Ούτε κατά διάνοια! Ήταν σκόπιμο, καταλαβαίνεις;» είπε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.