CELEBRITIES

Ντέμι Μουρ: «Είμαι εδώ για να καθορίσω ποια είμαι στα 62 μου. Δεν χρειάζεται να υπακούσω σε ξεπερασμένους κανόνες»


JTeam

16 Σεπτεμβρίου 2024

Ντέμι Μουρ: «Είμαι εδώ για να καθορίσω ποια είμαι στα 62 μου. Δεν χρειάζεται να υπακούσω σε ξεπερασμένους κανόνες»
Σήμερα, η Ντέμι Μουρ έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει βρει με τον εαυτό της

Είναι μια καταξιωμένη ηθοποιός, στην πλάτη της κουβαλάει μια καριέρα δεκαετιών, αλλά ακόμα και σήμερα πολλοί νιώθουν ότι δεν γνωρίζουν πολλά για εκείνη – μέχρι να διαβάσουν το αυτοβιογραφικό βιβλίο της, «Inside Out». Οικογένεια, αλκοολισμός, κινηματογράφος, γάμος, body image, αυτοκριτική και απελευθέρωση. Για όλα αυτά μιλάει στα απομνημονεύματά της η Ντέμι Μουρ και για αυτά μίλησε και στη νέα της συνέντευξή στους New York Times.

Τώρα στα 62 της, νιώθει επιτέλους άνετα με τον εαυτό και της, ενώ παίζοντας στο «The Substance» σε αυτό το στάδιο της καριέρας της, ελπίζει να ανατρέψει τις προσδοκίες σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι μια γυναίκα που μεγαλώνει σε μια βιομηχανία που συνήθως σε κρίνει σκληρά. Υπενθυμίζουμε ότι η νέα ταινία τρόμου «The Substance», στην οποία πρωταγωνιστεί η Ντέμι Μουρ, «ακολουθεί» μια A-list celebrity που δοκιμάζει ένα φάρμακο της μαύρης αγοράς για να της χαρίσει μια πιο νεανική εκδοχή του εαυτού της. Αργότερα, πληροφορείται για τις τρομακτικές παρενέργειές του.

Για την ίδια, η νέα αυτή ταινία επικεντρώνεται σε όσα κάνουμε εμείς στον εαυτό μας, δίνοντας αξία σε μη σημαντικά πράγματα στην καθημερινή ζωή. «Είναι η βία που ασκούμε στον εαυτό μας. Η έλλειψη αγάπης και αυτοαποδοχής, και μέσα σε αυτήν την ιστορία έχουμε την ανδρική οπτική της εξιδανικευμένης γυναίκας, την οποία αισθάνομαι ότι εμείς οι γυναίκες έχουμε ενστερνιστεί».

Σε πολλές σκηνές στην ταινία, η Ντέμι Μουρ εμφανίζεται γυμνή. Δεν αισθάνεται καθόλου περίεργα με αυτό. «Ήξερα ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το να δείχνω υπέροχη, και στην πραγματικότητα υπήρχε μια κάποια απελευθέρωση στο ρόλο που δεν χρειαζόταν να είναι τέλειος. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν πλάνα στα οποία λέω, "Αχ, ο πωπός μου φαίνεται απαίσιος", αλλά είμαι επίσης εντάξει με αυτό».

Η Ντέμι Μουρ, νιώθει απελευθερωμένη χάρη στον νέο της ρόλο. «Νομίζω ότι μέρος της απελευθέρωσης που μου χάρισε η ταινία αυτή ήταν να συνειδητοποιήσω ότι είμαι εδώ για να καθορίσω ποια είμαι στα 62 μου, και δεν χρειάζεται να υπακούσω σε κανόνες που υπήρχαν μέχρι τώρα, και δεν ξέρω πώς νιώθω με αυτό, γιατί δεν έχω ξαναβρεθεί εδώ. Θυμάμαι πολύ, πολύ καιρό πριν, να ακούω ότι σε μια ορισμένη ηλικία δεν πρέπει να έχεις μακριά μαλλιά, και νομίζω ότι ασυνείδητα, υπήρχε ένα κομμάτι μου που δεν το πίστευε αυτό, που έλεγε: "Ποιος έθεσε αυτόν τον κανόνα;". Επειδή ήταν έτσι, δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να είναι».

Η διαταραγμένη διατροφή, η υπερβολική άσκηση, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ήταν ζητήματα που επίσης έθιξε η Ντέμι Μουρ στη συνέντευξή της στους NYT. Η ίδια, αποκάλυψε πως όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ήταν πολύ «συνηθισμένο» να έχουν πολλοί άνθρωποι πρόβλημα με την εικόνα του σώματός τους. «Νομίζω ότι υπήρχε μια γενική αίσθηση σχετικά με ορισμένες προσδοκίες, ιδίως όταν προερχόμασταν από τη δεκαετία του '80 και του '90, όπου υπήρχε μεγαλύτερη πίεση για την τελειότητα. Αν κοιτάξεις οποιαδήποτε διαφήμιση, όλα ήταν πολύ καθαρά και τέλεια. Υπήρχε ένα πιο ακραίο πρότυπο ομορφιάς και, όπως έγραψα στην αυτοβιογραφία μου, βίωσα προσωπικά την εμπειρία να μου λένε να χάσω βάρος σε αρκετές ταινίες πριν καν αποκτήσω τα παιδιά μου. Και πάλι, αυτές ήταν ταπεινωτικές εμπειρίες, αλλά η πραγματική βία ήταν αυτό που έκανα στον εαυτό μου, ο τρόπος με τον οποίο βασάνιζα τον εαυτό μου, έκανα ακραία άσκηση, ζύγιζα και μετρούσα το φαγητό μου, επειδή έβαζα όλη την αξία του ποια ήμουν στο πώς ήταν το σώμα μου, πώς φαινόταν, και έδινα στη γνώμη των άλλων μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι έπρεπε».

Σήμερα, η Ντέμι Μουρ έχει κάνει την αυτοκριτική της, τα έχει βρει με τον εαυτό της, και θαυμάζει για κάθε λόγο το σώμα της. Μετά από πολλά χρόνια που βρίσκεται στον κινηματογράφο, πλέον τα έχει βρει και με το κομμάτι της φήμης. «Χθες, η κόρη μου η Σκουτ και εγώ πηγαίναμε στα γενέθλια-έκπληξη ενός φίλου, και περπατούσαμε από το αυτοκίνητο όπου είχαμε παρκάρει, και από το πουθενά εμφανίστηκαν δύο τύποι [παπαράτσι]. Και η διαφορά είναι ότι τώρα δεν αισθάνομαι ότι είμαι υπό πολιορκία. Και αυτό δεν σημαίνει ότι μου αρέσει πάντα. Αλήθεια, μου άρεσε που εμφανίστηκαν από το πουθενά; Αλλά, ξέρεις, αυτό είναι μόνο ένα μέρος που σκέφτομαι για τη φήμη. Επειδή υποθέτω ότι γενικά, δεν το σκέφτομαι πολύ, στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.