CELEBRITIES

Σίντι Κρόφορντ: «Πίστευαν ότι είμαι "πολύ μεγάλη" μετά τα 35 για καμπάνιες μόδας – Μάλλον έκαναν λάθος τελικά»


JTeam

20 Σεπτεμβρίου 2024

Cindy Crawford
© Instagram/ Cindy Crawford
Το διεθνές σουπερμόντελ μίλησε για τη νοσταλγία των 90s, την καριέρα της και την ανάγκη να αποδεχόμαστε ότι μεγαλώνουμε

Ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της δεκαετίας του '90 και παραμένει μέχρι σήμερα μια εντυπωσιακή γυναίκα. Η Σίντι Κρόφορντ έχει μια καριέρα δεκαετιών πίσω της, αλλά δήλωσε πρόσφατα στο BBC ότι δεν πίστευε πάντα ότι θα γίνουν έτσι τα πράγματα. Για την ακρίβεια, όταν έκλεινε τα 35 το 2001 «είχε αγχωθεί» γιατί τότε τα μοντέλα δεν είχαν καριέρα μετά τα 35, «αυτή ήταν η νοοτροπία της βιομηχανίας τότε».

Η Σίντι Κρόφορντ και το άγχος των 35

Μετά από 13 χρόνια συνεργασίας με τη Revlon και τους παπαράτσι να φωτογραφίζουν κάθε της κίνηση με τα μικρά τότε παιδιά της, Πρέσλεϊ και Κάια (και οι δύο είναι μοντέλα σήμερα), η Σίντι Κρόφορντ αναρωτήθηκε «θα χαθώ απλά στο ηλιοβασίλεμα; Ή θα στοιχηματίσω στον εαυτό μου και θα προσπαθήσω να κάνω κάτι δικό μου. Ήταν ρίσκο».

Αν και θα της ήταν εύκολο να δημιουργήσει ένα makeup brand, η Κρόφορντ προτίμησε να εξερευνήσει το “french-girl beauty” trend της εποχής και προσέλαβε τον Παριζιάνο δερματολόγο της, Δρ Ζαν Λουί Σεμπά για να τη βοηθήσει. «Δεν υπήρχε σχετική λέξη για αυτό τότε -δεν υπήρχαν social media. Αλλά το 2001 υπήρχε μια ιδέα σχετικά με το πώς οι γαλλίδες γυναίκες δείχνουν τόσο υπέροχες μεγαλώνοντας και πώς περιποιούνται τον εαυτό τους και πώς είναι τόσο κομψές. Και σκέφτηκα ότι ξέρω το μυστικό, είναι ο Δρ Σεμπά», είπε χαρακτηριστικά.

«Aποκαλεί τη δουλειά του διατήρηση ηλικίας. Είναι κάτι ρεαλιστικό. Προσέχεις. Προσπαθείς να δείχνεις όσο πιο καλά μπορείς για όσο περισσότερο μπορείς – δεν μάχεσαι ενάντια στα χρόνια που έχεις κερδίσει». Έτσι δημιουργήθηκε το brand της, Meaningful Beauty, μόνο που αντί για βίντεο και καμπάνιες στα social που τότε δεν υπήρχαν, η Κρόφορντ χρησιμοποίησε τις διάσημες φίλες της για να προωθήσουν το προϊόν, την Έλεν Πομπέο του Grey's Anatomy και την Κριστίν Ντέιβις του Sex and the City.

Η καριέρα της Κρόφορντ σήμερα

Αν και έχει παραδόσει τη σκυτάλη του μόντελινγκ εδώ και χρόνια -η κόρη της Κάια είναι ήδη περιζήτητη και διάσημη όσο και η μαμά της-, η Κρόφορντ εξακολουθεί να είναι πολυάσχολη. Από τη μία η σειρά της AppleTV “The Supermodels” που λέγεται ότι θα πάει και για 2η σεζόν και από την άλλη, οι 45λεπτες ομιλίες που δίνει για ζητήματα που την ενδιαφέρουν. Παράλληλα, εξερευνεί με τον σύζυγό της άλλες επιχειρηματικές ιδέες, ενώ διατηρεί και δεσμούς με τον κόσμο της μόδας αφού έχει συνεργασία με τους Donna Karan και Good American.

«Ειλικρινά, δεν είχα ιδέα ότι θα φωτογραφιζόμουν ακόμα σε αυτή την ηλικία», αναφέρει και συνεχίζει «υποθέτω αυτοί που με θεωρούσαν πολύ μεγάλη μετά τα 35 για διεθνείς καμπάνιες μόδας.... έκαναν λάθος».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.