CELEBRITIES MEN’S POINT

Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις την ημέρα αν θες να χάσεις βάρος


The Jennettes

11 Δεκεμβρίου 2021

walk
Unsplash/Lachlan Dempsey
Πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 10.000 βήματα ή αρκούν και λιγότερα;

Ισχύει τελικά ο μύθος των 10.000 βημάτων; Κι αν όχι, πόσα πρέπει να κάνεις την ημέρα, το λιγότερο, αν θες να χάσεις βάρος;

Το καλό είναι ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να παρακολουθείς τη φυσική σου κατάσταση. Με smartwatch ή με εφαρμογή στο κινητό. Ξέρεις ότι είναι καλό να πηγαίνεις για περπάτημα αλλά πόσο χρειάζεται, σε περίπτωση που θες να αδυνατίσεις;

Ο μύθος των 10.000 βημάτων μας ακολουθεί από πάντα. Ξέρουμε ότι είναι το ιδανικό minimum και ότι είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να γυμναστούμε. Αλήθεια είναι, αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνεις. Αρκούν και τα μισά.

Μία μικρή έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας κατέληξε στο ότι όσοι κάνουν 5.000 ή λιγότερα βήματα την ημέρα, μεταβόλιζαν πιο δύσκολα το λίπος την επόμενη μέρα. Άρα είναι σημαντικό να ξεπερνάς αυτόν τον αριθμό αν θες να κάψεις λίπος.

Το θέμα που προκύπτει είναι ότι όσοι ασκούνται, τείνουν να καταναλώνουν 1.000 θερμίδες την εβδομάδα επιπλέον. Αν λοιπόν γυμνάζεσαι για να καις τις έξτρα 1000 θερμίδες, δεν θα χάσεις βάρος. Άρα το περπάτημα γίνεται αποτελεσματικό αν ξεπερνάμε τα 5.000 βήματα και καταναλώνουμε λίγες έξτρα θερμίδες. Ωστόσο, αυτό που προέκυψε από έρευνα, είναι ότι όσο περισσότερο αθλείται κάποιος, τόσο αυξάνεται η ορμόνη λεπτίνη, που σε κάνει να χορταίνεις πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.