CELEBRITIES MEN’S POINT

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις αν θες να πάρεις ή να χάσεις βάρος


JTeam

1 Ιανουαρίου 2022

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις αν θες να πάρεις ή να χάσεις βάρος
Unsplash/Malte Helmhold
Οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνει ένας άντρας, ανάλογα με τον στόχο του

Είναι σημαντικό να ξέρεις πόσες θερμίδες καταναλώνεις την ημέρα προκειμένου να χάσεις ή να πάρεις βάρος; Ναι είναι. Ο βασικός λόγος που πρέπει να ενημερώνεσαι για τις θερμίδες, είναι για να καταλάβεις από πού παίρνεις την ενέργειά σου. Για παράδειγμα, οι υδατάνθρακες και η πρωτείνη σου δίνουν 4 θερμίδες/γραμμάριο ενώ το λίπος 9 θερμίδες/γραμμάριο.

Πόσες θερμίδες χρειάζεται ένας άντρας;

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ο μέσος Αμερικανός άντρας κάτω των 40, είναι 1.75 και ζυγίζει 89 κιλά. Αν γυμνάζεται ήπια, χρειάζεται 2.822 θερμίδες την ημέρα για να διατηρήσει το βάρος του.

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις αν θες να χάσεις βάρος

Για υγιή απώλεια κιλών, πρέπει να μειώσεις τις θερμίδες σου από 500 έως 1000 την ημέρα. Αλλά αυτό εξαρτάται από το ύψος, το βάρος και τα επίπεδα σωματικής άσκησης.

Θερμίδες για να πάρεις βάρος

Αντίστοιχα, μπορείς να αυξήσεις τις καθημερινές θερμίδες σου, από 300 έως 500, αν υποθέσουμε ότι δεν αυξάνεται ο χρόνος άσκησης. Αυτός είναι ένας ενδεικτικός αριθμός, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, που γνωρίζει το ιστορικό της υγείας σου.

Τελικά χρειάζεται να μετράμε τις θερμίδες;

Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να παθαίνεις εμμονή με τις θερμίδες που καταναλώνεις. Αν είσαι υγιής και δεν οδηγείσαι σε άκρα, θα πετύχεις τον στόχο σου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πόσες θερμίδες παίρνεις από τις τροφές και ποιες σου δίνουν περισσότερη ενέργεια ή λίπος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.