CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο και σου στερούν το πολυπόθητο αποτέλεσμα


JTeam

6 Ιανουαρίου 2022

Τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο και σου στερούν το πολυπόθητο αποτέλεσμα
Μπορεί να αφιερώνεις ώρες στο γυμναστήριο αλλά αν δεν έχεις υπομονή και το μόνο που θες είναι να επιταχύνεις τη διαδικασία, μάλλον δεν θα δεις τα αποτελέσματα που θες.

Μήπως το γυμναστήριο έχει γίνει το δεύτερο σπίτι σου αλλά παραπονιέσαι ότι αργείς να δεις αποτελέσματα; Για αρχή, στον πρώτο μήνα δεν μπορείς να δεις ένα άλλο σώμα αλλά ακόμη κι αν προπονείσαι καιρό, μάλλον έχεις πέσει κι εσύ στην παγίδα που κρύβουν οι 4 παρακάτω συνήθειες.

Μήπως ταυτίζεσαι;

1. Παραλείπεις τα βασικά

Αισθάνεσαι τόσο fit που παραλείπεις τα πρώτα και βασικά. Είναι όμως πολύ σημαντικό να ξέρεις, όσο κι αν δεν θες να κουβαλάς την ταμπέλα του αρχάριου, πως οι πιο απλές ασκήσεις είναι απαραίτητες σε κάθε μετέπειτα άσκηση, όπως είναι τα καθίσματα και οι άρσεις. Αν εντάξεις άμεσα αυτές τις απλές αλλά βασικές ασκήσεις στη ρουτίνα σου, θα αρχίσεις να βλέπεις πολύ πιο άμεσα αποτελέσματα.

2. Τα δίνεις όλα

Η υπερπροπόνηση έχει ένα κακό. Νομίζεις λανθασμένα ότι όσο πιο πολύ γυμνάζεσαι, τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσεις την εικόνα που ποθείς. Ειδικά, αν είσαι καινούριος, πρέπει να ξέρεις ότι η υπερβολική άσκηση δεν σε βοηθάει σε τίποτα αφού μέχρι να προσαρμοστείς και να συνηθίσεις, οι μυς έχουν σχετικά χαμηλή αντοχή στην ένταση που θες να τους επιβάλλεις μέσω της εντατικής άθλησης.

3. Προσπαθείς να σηκώσεις πολύ βάρος

Μία ακόμη παγίδα στην οποία πέφτεις, είναι ότι προσπαθείς να σηκώσεις πολύ βάρος. Μόνο που δεν είσαι ικανός ακόμα οπότε καλύτερα να δοκιμάσεις πρώτα μερικές safe αργές επαναλήψεις ασκήσεων με βάρη που δεν θα σε ζημιώσουν σε καμία περίπτωση.

4. Δεν κάνεις focus στις ασκήσεις των ποδιών

Εστιάζεις στο πάνω μέρος του σώματός σου χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τις ασκήσεις που μπορείς να προσφέρεις στα πόδια σου με αποτέλεσμα να δείχνουν μικρά και αδύνατα. Έτσι, αποκτάς όγκο μόνο στο μισό σου σώμα και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θες οπότε μοίρασε τις ασκήσεις και βοήθησε και τα πόδια σου να λειτουργήσουν καλύτερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.