CELEBRITIES MEN’S POINT

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνεις το λιγότερο 40 push-ups τη μέρα


JTeam

26 Φεβρουαρίου 2022

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνεις το λιγότερο 40 push-ups τη μέρα
Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, τουλάχιστον 40 push-ups τη μέρα αποτρέπουν την καρδιαγγειακή νόσο.

Μπορεί η γυμναστική να μην είναι το καλύτερο σου αλλά αν θες να παραμένεις υγιής, πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 40 push-ups τη μέρα και ο λόγος είναι απλός. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό JAMA Network Open, οι άντρες που εκτελούν τουλάχιστον 40 push-ups καθημερινά, έχουν 96% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα σε σχέση με εκείνους που κάνουν μέχρι δέκα επαναλήψεις.

Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνεται από το ήδη γνωστό γεγονός ότι oι συνεχόμενες κάμψεις είναι η καλύτερη μέθοδος πρόληψης της πιο γνωστής αιτίας πρόωρου θανάτου που δεν είναι άλλη από την καρδιακή προσβολή. Οι κάμψεις θεωρείται ότι βοηθούν πολύ στην αποφυγή εμφάνισης νοσημάτων που σχετίζονται με την καρδιά γιατί είναι από τις λίγες ασκήσεις με το ίδιο το σωματικό βάρος, η οποία επιδρά σημαντικά στο θωρακικό τμήμα και δημιουργεί μια πολύ στενή σχέση μεταξύ του σωματικού βάρους και της ικανότητας των μυών να ρέουν αρκετό αίμα στο μυοκάρδιο.

Η παραπάνω μελέτη είναι πολύ βοηθητική καθώς δείχνει πως κάθε άνδρας, στην προσπάθεια ανύψωσης του σώματος με την πίεση των δύο χεριών του επηρεάζει θετικά την υγεία της καρδιάς του και αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό σε μια εποχή που το άγχος βρίσκεται στα ύψη.

Φυσικά, τα 40 push- ups τη μέρα από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να διασφαλίσουν την αποφυγή κάθε καρδιαγγειακής νόσου. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν η πρόληψη, ο συνδυασμός με άλλες ασκήσεις, η διατροφή, η ψυχολογία και πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.