CELEBRITIES MEN’S POINT

Αυτή είναι η άσκηση που προστατεύει από αιφνίδια νοσήματα


JTeam

15 Μαΐου 2022

Αυτή είναι η άσκηση που προστατεύει από αιφνίδια νοσήματα
Με αυτή την άσκηση, έχεις 96% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις καρδιαγγειακά προβλήματα

Πολλές ασκήσεις υπόσχονται να μεταμορφώσουν την ποιότητα της ζωής σου αλλά επιστημονική μελέτη δείχνει ότι τα άτομα και ειδικά οι άνδρες που εκτελούν τουλάχιστον 40 push-ups σε καθημερινή βάση, έχουν 96% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν αιφνίδια νοσήματα, όπως έμφραγμα, σε σύγκριση με εκείνους που καταφέρνουν να κάνουν μόνο δέκα επαναλήψεις.

Oι άνδρες που εκτελούν σε καθημερινή βάση 40 συνεχόμενες κάμψεις, δεν κινδυνεύουν εύκολα από καρδιαγγειακά προβλήματα ενώ από τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό JAMA Network Open, φαίνεται ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συσχετισμός (96% είναι τεράστιο ποσοστό) μεταξύ της ικανότητας του ανθρώπινου σώματος να υποβληθεί στην προσπάθεια ανύψωσης του σώματος μέσω της πίεσης των δυο χεριών και της υγείας του καρδιακού συστήματος στο σύνολό του.

Κάπως έτσι, η πιο διαδεδομένη αιτία πρόωρου θανάτου που είναι η καρδιακή προσβολή, τίθεται σε έλεγχο. Πολλοί θα αναρωτηθούν: γιατί push-ups; Επειδή είναι μία από τις λίγες ασκήσεις με το ίδιο το σωματικό βάρος, η οποία ασκεί την περισσότερη δύναμη στο θωρακικό τμήμα και απαιτεί μια πολύ στενή σχέση μεταξύ του σωματικού βάρους και της ικανότητας των μυών να ρέουν αρκετό αίμα στο μυοκάρδιο (επομένως οξυγόνο) για την εκτέλεση της άσκησης.

Άλλες σωματικές ασκήσεις, όπως η άρση βαρών, δεν λαμβάνουν υπόψη το σωματικό βάρος, μόνο τη μυϊκή δύναμη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.