CELEBRITIES MEN’S POINT

Javelin press: H old school άσκηση που ενδυναμώνει τους ώμους


JTeam

30 Μαΐου 2022

Javelin press: H old school άσκηση που ενδυναμώνει τους ώμους
Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με τρία σετ των 10 έως 12 επαναλήψεων.

Mια old school άσκηση για τους ώμους γνωστή και ως javelin press ή αλλιώς πιέσεις ακοντίου η οποία εκτελείται από θέση ημιγονατίσματος, αποτελεί μια απλή εναλλακτική σε κάθε είδους συμβατικές πιέσεις ώμων που μπορεί να έχεις ήδη δοκιμάσει, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Ebenezer Samuel, fitness director στο αμερικανικό Men’s Health. Τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα σου είναι πολλαπλά, γι' αυτό και σου προτείνουμε να την εντάξεις στο πρόγραμμα της προπόνησής σου.

Το να σπρώχνεις πάνω από το κεφάλι σου, με το ένα σου χέρι, μια μεγάλη μπάρα, θα αυξήσει την δύναμη των ώμων σου, στοχεύοντας παράλληλα στην κινητοποίηση μυικών ομάδων που, συνήθως, δεν συμμετέχουν όταν κάνεις ασκήσεις για τους ώμους σου.

Θα διαπιστώσεις αμέσως ότι η άσκηση αυτή απαιτεί να έχεις ήδη ανεπτυγμένη δύναμη στους καρπούς και τις λαβές σου, για να μπορείς να διατηρείς σε σταθερή θέση τη μεγάλη μπάρα, τη στιγμή που η αστάθεια που θα προκαλείται από το μήκος της θα γυμναζει τον κορμό σου.

Πάρε θέση ημιγονατίσματος ενώ κρατάς από το μέσο της μια ίσια, μεγάλη μπάρα με το χέρι που βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το γόνατό ποηυ προτάσσεις. Στόχος είναι να την κρατάς παράλληλα με το έδαφος και σταθερή κατά τη διάρκεια των πιέσεων και να μην αγγίξει το έδαφος.

Όπως θα συνειδητοποιήσεις, οι πιέσεις του ακοντιστή αποτελούν μια πρόκληση για να νικήσεις την αστάθεια της μπάραςκαι να διατηρείς τον έλεγχο κατά τη φάση που την χαμηλώνεις. Όσο πιο ελεγχόμενα και αργά κάνεις την άσκηση, τόσο πιο καλά θα δουλεύει για σένα.

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με τρία σετ των 10 έως 12 επαναλήψεων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.