CELEBRITIES MEN’S POINT

Σύνδρομο Klinefelter: Τι είναι και ποια είναι τα πιο συνηθέστερα συμπτώματα


JTeam

23 Ιουνίου 2022

Σύνδρομο Klinefelter: Τι είναι και ποια είναι τα πιο συνηθέστερα συμπτώματα
Το σύνδρομο Klinefelter συνήθως επηρεάζει την ανάπτυξη των όρχεων, οι οποίοι παραμένουν σε μικρότερο μέγεθος από τους φυσιολογικούς.

Μπορεί να μην έχεις ξαναδιαβάσει για το σύνδρομο Klinefelter αλλά πρόκειται για μια γενετική κατάσταση που επηρεάζει τους άντρες. Οι άνθρωποι έχουν 46 χρωμοσώματα, συμπεριλαμβανομένων δύο χρωμοσωμάτων που αφορά το φύλο. Οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα φύλου Χ (XX), ενώ οι άντρες έχουν ένα χρωμόσωμα φύλου X και Y (XY).

Το συγκεκριμένο σύνδρομο προκύπτει όταν ένα αγόρι γεννιέται με ένα επιπλέον αντίγραφο του χρωμοσώματος Χ, που πρακτικά σημαίνει ότι αντί να έχουν το χρωμοσωμιακό καρυότυπο ΧΥ, έχουν ΧΧΥ. Αυτή η γενετική ανωμαλία εμφανίζεται σε 1 στις 500 γεννήσεις αγοριών.

Αν αναρωτιέσαι ποιες είναι οι επιπτώσεις πάνω σου, συνήθως επηρεάζει την ανάπτυξη των όρχεων, οι οποίοι παραμένουν σε μικρότερο μέγεθος από τους φυσιολογικούς. Συνεπώς αυτό επηρεάζει την παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία συνεπάγεται μειωμένη τριχοφυΐα, μειωμένη μυϊκή μάζα και συχνά γυναικομαστία.

Αυτό που ακολουθεί συνήθως το σύνδρομο, είναι η ολιγοσπερμία ή η ασπερμία. Ωστόσο, τα συμπτώματα ποικίλλουν από άτομο σε άτομο ανάλογα με την ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα στους εφήβους και στα νεαρά αγόρια, είναι η καθυστερημένη εφηβεία, η δυσαναλογία στην ανάπτυξη του σώματος, το μικρό μέγεθος πέους και όρχεων, η χαμηλή ενέργεια, η μειωμένη τριχοφυΐα και η μυϊκή μάζα.

Οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας συνήθως έχουν χαμηλή λίμπιντο, μειωμένο ή καθόλου σπέρμα, μικρό μέγεθος πέους και όρχεων, γυναικομαστία, αυξημένο κοιλιακό λίπος, μειωμένη τριχοφυΐα και μυϊκή μάζα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.