CELEBRITIES MEN’S POINT

5 συμβουλές που θα σώσουν τα οικονομικά σου για τη νέα χρονιά


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2022

5 συμβουλές που θα σώσουν τα οικονομικά σου για τη νέα χρονιά
Βάλε στόχους και προτεραιότητες για τη νέα χρονιά και δες τα οικονομικά σου να βελτιώνονται με τις παρακάτω συμβουλές

Νέα χρονιά και νέοι στόχοι φαίνονται στον ορίζοντα και αν δεν εστιάσεις και στα οικονομικά σου, τότε που; Είναι και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι, το οποίο χρειάζεται πειθαρχία, στρατηγική και καλή διαχείριση. Αν έχεις σκοπό να βελτιώσεις τα οικονομικά σου για το 2023 (ποιος δεν θέλει άλλωστε), τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες και θα σε βοηθήσουν να κάνεις καλύτερη διαχείριση των χρημάτων σου:

Καλύτερα να πληρώνεις με μετρητά, παρά με κάρτα

Ξέρω ότι η κάρτα βολεύει όσο τίποτα, δεν χρειάζεται να βγάζεις χρήματα και με ένα πέρασμα είσαι έτοιμος. Ωστόσο είναι γεγονός πως με τα μετρητά έχεις καλύτερο έλεγχο και εικόνα του πόσα χρήματα χαλάς. Με τις ηλεκτρονικές αγορές εύκολα μπορείς να ξεφύγεις και να μην έχεις καθαρή εικόνα του ποσού που έχεις χαλάσει.

Μην ξοδεύεις περισσότερα απ' όσα παίρνεις

Είναι χρυσός κανόνας το να χαλάς λιγότερα χρήματα, απ' όσα παίρνεις. Βάλε τα όρια σου και κάθε μήνα έχε ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα ξοδέψεις, χωρίς όμως να υπερβαίνεις το εισόδημα σου.

Αποταμίευση

Σε συνέχεια του επόμενου, η αποταμίευση είναι αυτή που σε βοηθήσει στις πιο "μεγάλες αγορές". Από το να ξοδεύεις τακτικά μεγάλα ποσά, κράτησε τα στην άκρη για κάτι που πραγματικά θες πολύ ή είναι αναγκαίο.

Jenny.Gr

Ρύθμισε τους φόρους σου

Σε περίπτωση που έχεις αρκετούς φόρους και σχετικά έξοδα, συμβουλέψου κάποιον λογιστή, ο οποίος θα σε βοηθήσει και συμβουλέψει να κάνεις καλύτερη διαχείριση και να μειώσεις τα ποσά που δίνεις σε φορολογία.

Ακολούθησε αυστηρά το πρόγραμμα σου

Δεν λέμε να είσαι με την ατζέντα στο χέρι, ωστόσο το να έχεις πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να σε βοηθήσει να υπολογίζεις τα έξοδα σου και να μην είσαι εκτός budget.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.