CELEBRITIES MEN’S POINT

Με αυτά τα tips, θα αυξήσεις τη μακροζωία του αμαξιού σου


JTeam

28 Ιανουαρίου 2023

Με αυτά τα tips, θα αυξήσεις τη μακροζωία του αμαξιού σου
pexels
Δεν θα παθαίνει (σχεδόν) ποτέ βλάβες

Αν θες να έχεις το αυτοκίνητο σου σε άριστη κατάσταση, υπάρχουν μερικά κόλπα και συνήθειες που μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα ζήσει πολλά χρόνια χωρίς βλάβες.

Το σημαντικό είναι να δράσεις προληπτικά για να αποφύγεις τυχόν προβλήματα που θα σε κάνουν διαρκώς να τρέχεις.

Τσέκαρε τα παρακάτω και άρχισε να τα εφαρμόζεις άμεσα:

1. Πρόσεξε πώς χρησιμοποιείς σωστά τον συμπλέκτη

Για να αποφύγεις τη φθορά του από την αρχή, είναι γενικά καλό να μην πιέζεις άσκοπα το πεντάλ του και να μην το αφήνεις απότομα. Οι απότομες κινήσεις στο αυτοκίνητο δεν βοηθούν ποτέ. Πίεζε πλήρως το πεντάλ του όταν αλλάζεις σχέση, μην «παίζεις» ποτέ μαζί του σε ανηφόρα και βάζε νεκρά όταν πρόκειται για στάση ή φανάρι.

2. Κάνε συχνό έλεγχο στις πιέσεις των ελαστικών

Μία φορά τον μήνα είναι καλό να ελέγχεις τις πιέσεις των ελαστικών σου. Τα ελαστικά πρέπει να είναι κρύα και φυσικά πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τις πιέσεις που αναφέρει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Έτσι θα είσαι σίγουρος πως είναι ασφαλή ενώ παράλληλα θα αυξήσεις την χιλιομετρική απόδοση.

3. Μην πιέζεις τον κινητήρα όταν είναι κρύος

Το καλύτερο είναι να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου μισό λεπτό αφού έχεις βάλει μπροστά τη μηχανή. Αυτό γιατί πρέπει να αφήσεις το λάδι να κινηθεί στα σωθικά του κινητήρα για σωστή λίπανση. Στη συνέχεια και μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας, θα πρέπει να μην τον πιέζεις για να αποφύγεις τυχόν βλάβες.

4. Μην οδηγείς με το χέρι στον επιλογέα ταχυτήτων

Πρέπει να έχουμε και τα δύο χέρια μας στο τιμόνι για λόγους ασφάλειας και σωστού χειρισμού του αυτοκινήτου. Άρα μην οδηγείς με το χέρι στον επιλογέα για την ασφάλεια σου αλλά και για να αποφύγεις τυχόν λάθη και αστοχίες κατά την οδήγηση.

5. Μην «καβαλάς» πεζοδρόμια

Αυτό γιατί σε αυτή την περίπτωση, δεν ταλαιπωρείται μόνο το προφίλ του ελαστικού, αλλά και η ανάρτηση. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με λακκούβες. Πρέπει να προσέχεις γενικά πώς παρκάρεις για να μην τραυματίζεις το αμάξι.

6. Μην παρκάρεις στον ήλιο

Για την βαφή του αυτοκίνητου σου. Παράλληλα όμως, η έντονη ακτινοβολία του ήλιου φθείρει και το εσωτερικό. Για αυτό μην ξεχνάς το καλοκαίρι την ηλιοπροστασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.