Αν είσαι λάτρης του κονιάκ τότε πρέπει να ξέρεις μερικές πληροφορίες για τον βασιλιά των ποτών. Αν αποστάξουμε ένα κρασί τότε το προϊόν της απόσταξης αυτής είναι ένα μπράντι.
Ειδικότερα όμως, αν τα σταφύλια από τα οποία προέρχεται το κρασί, αλλά και η ίδια η απόσταξη, πραγματοποιηθεί σε μία αυστηρά καθορισμένη γεωγραφική περιοχή της Γαλλίας που λέγεται Cognac, λίγο πιο βόρεια από το Μπορντό, τότε το μπράντι μας αυτό, λέγεται κονιάκ.
Το κονιάκ δεν πίνεται ούτε πολύ παγωμένο άλλα ούτε και πολύ ζεστό. Απολαύστε το στην θερμοκρασία που πίνετε και τα ερυθρά κρασιά, δηλαδή μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου. Καλό είναι να αποφύγετε τα κλασικά παλιά ποτήρια τύπου τουλίπας, αφού είναι ακατάλληλα για αυτή τη δουλειά, και προτιμήστε τα ειδικά ποτήρια για αποστάγματα που κυκλοφορούν, ήτο ποτήρι του λευκού σας κρασιού.
Βάλτε το δίπλα σε μια καλή σοκολάτα, ένα πούρο, έναν εσπρέσο και ακόμα ναι, τολμήστε το δίπλα σε φαγητό!
3 είναι οι βασικές κατηγορίες
- Very Special: όταν το νεότερο απόσταγμα στο χαρμάνι είναι τουλάχιστον δύο ετών.
- Very Superior Old Pale: όταν το νεότερο απόσταγμα στο χαρμάνι είναι τουλάχιστον τεσσάρων ετών.
- Extra Old: όταν το νεότερο απόσταγμα στο χαρμάνι είναι τουλάχιστον έξι ετών.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.