CELEBRITIES MEN’S POINT

Έχεις iPhone; Ο λόγος που δεν μπορείς να βασίζεσαι στο Passcode για ασφάλεια


JTeam

2 Μαρτίου 2023

Έχεις iPhone; Ο λόγος που δεν μπορείς να βασίζεσαι στο Passcode για ασφάλεια
Και όμως, το Passcode μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου

Το να χάσεις το iPhone σου είναι κακό. Το να χάσεις ολόκληρη την digital ζωή σου, είναι τουλάχιστον τραυματικό – και πιο εύκολο απ’ όσο πιστεύεις.

Ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει πως στη Νέα Υόρκη, οι εγκληματίες δεν κλέβουν μόνο iPhones αλλά και όλες τις πληροφορίες που αυτά περιέχουν. Πώς; Με το Passcode.

Το Passcode υπάρχει για να διατηρεί ασφαλή τη συσκευή και όλα τα δεδομένα που αυτή περιέχει, σωστά; Ναι, όμως είναι πανεύκολο να «σπάσει» ή, ακόμη χειρότερα, να σε δουν να το πληκτρολογείς πριν σε κλέψουν. Κι από εκεί, η ψηφιακή σου ταυτότητα είναι διαθέσιμη παντού. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, την αλλάζουν από τις ρυθμίσεις, αφαιρούν οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι συνδεδεμένη και απλώς χρησιμοποιούν τα δεδομένα σου χωρίς έλεγχο.

Τι μπορείς να κάνεις;

Αρχικά, βάλε έναν πιο δύσκολο κωδικό από την ημερομηνία των γενεθλίων σου. Μάλιστα, αν πας στα “Passcode Options” που θα βρεις στις ρυθμίσεις, μπορείς να επιλέξεις να περιλαμβάνει γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες. Εντάξει, θα σου παίρνει παραπάνω χρόνο να ξεκλειδώσεις τη συσκευή, αλλά θα είναι πιο ασφαλής. Κι έπειτα, μην αφήνεις κανέναν να δει τι πληκτρολογείς στην οθόνη. Γιατί σίγουρα το κάνεις στα μέσα μεταφοράς, στον δρόμο, οπουδήποτε – το ξέρεις, το ξέρουμε, μπορείς να είσαι ειλικρινής. Προσπάθησε να το αντιμετωπίζεις σαν το pin της τραπεζικής σου κάρτας, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS