CELEBRITIES MEN’S POINT

4 κακές συνήθειες (πέρα από το κάπνισμα) που επηρεάζουν αρνητικά τις ανδρικές ορμόνες


JTeam

30 Απριλίου 2023

4 κακές συνήθειες (πέρα από το κάπνισμα) που επηρεάζουν αρνητικά τις ανδρικές ορμόνες
Καθημερινές τακτικές που δεν γνώριζες πόσο αρνητικά μπορούν να επηρεάσουν την έκκριση ορμονών

Η ισορροπία ορμονών τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες έχει καθοριστική σημασία για τη σωστή λειτουργεία του σώματος και του μυαλού. Κανείς δεν θα ήθελε να έχει ορμονικές διαταραχές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν από τη λίμπιντο, έως και τις πιθανότητες κατάθλιψης. Γι' αυτούς και πολλούς ακόμη λόγους, αξίζει να κάνεις μια παραπάνω προσπάθεια, προκειμένου να διατηρήσεις σε ισορροπία τις ορμόνες σου.

Για να το καταφέρεις αυτό, οφείλεις αρχικά να προσέξεις τις 4 παρακάτω συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά τις ανδρικές (και γυναικείες) ορμόνες:

Μη το παρακάνεις με τα παυσίπονα

Άνδρες που κατανάλωναν για πολλά χρόνια και συχνά τα παυσίπονα, είχαν υπερβολικά πεσμένη τεστοστερόνη. Σύμφωνα με τον Dr. Abraham Morgentaler, τα παυσίπονα όπως και τα οπιοειδή, έχουν μεγάλες ποσότητες οξυτοκίνης, γεγονός που τελικά λειτουργεί αρνητικά για τον οργανισμό με το πέρασμα των χρόνων. «Καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε τα παυσίπονα, μόνο όταν είναι απαραίτητα, και όχι κάθε φορά που μπορεί να νιώθουμε κάποιο διαχειρίσιμο πόνο», επισημαίνει ο ειδικός γιατρός στην ανδρολογία, Abraham Morgentaler.

Μη τρως το φαγητό σου από πλαστικές συσκευασίες, ειδικά αν έχουν θερμανθεί

Τα πλαστικά περιέχουν τοξικά χημικά και ουσίες, οι οποίες στον ανδρικό οργανισμό λειτουργούν ως οιστρογόνα. Ειδικά όταν οι πλαστικές συσκευασίες θερμαίνονται, τότε απελευθερώνουν περισσότερη ποσότητα αυτών των τοξικών χημικών, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να προκαλέσουν σύγχυση τόσο στην έκκριση ορμονών, όσο και στην ευρύτερη υγεία του οργανισμού.

Απέφυγε προϊόντα με τεχνητά αρώματα

Όσο και αν αγαπάς τα αρώματα και τα αποσμητικά, καλό θα ήταν να ψάξεις για πιο «φυσικές» επιλογές. Και αυτό γιατί τα τεχνητά αρώματα, τα οποία ψεκάζουμε στο δέρμα μας, απορροφώνται και επηρεάζουν την λειτουργεία των ορμονών.

Βάλε ισορροπία στο αλκοόλ

Το να πίνεις συχνά και να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, πιθανώς να σε οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Το αλκοόλ, αφυδατώνει έντονα τον οργανισμό και η αιθανόλη μειώνει τα επίπεδα των ορμονών που χρειάζεσαι στο αίμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.