CELEBRITIES MEN’S POINT

5 πράγματα που (μάλλον) δεν ξέρεις για το σώμα σου


JTeam

13 Μαΐου 2023

5 πράγματα που (μάλλον) δεν ξέρεις για το σώμα σου
pexels
Έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν κανένας άνδρας δεν τα γνωρίζει

Το ανδρικό σώμα είναι γεμάτο εκπλήξεις, όπως και το γυναικείο και πολλά στοιχεία πάνω σε αυτό παραμένουν άγνωστα όσο εντύπωση κι αν σου προκαλεί.

Ήξερες λοιπόν ότι:

Μπορεί να είχες στύση ως έμβρυο

Μπορεί να σου προκαλεί εντύπωση αλλά πολλά έμβρυα μπορούν να έχουν στύση μετά τις 16 εβδομάδες που τα κυοφορούν οι μαμάδες τους, σύμφωνα με έρευνες του Journal of Ultrasound Medicine. Τα αγόρια μάλιστα παρουσιάζουν στύσεις πριν την ούρηση και παρόλο που αυτό είναι φυσιολογικό, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν γιατί συμβαίνει. Επίσης, το πέος των νεογέννητων αγοριών μπορεί να φαίνεται λίγο μεγάλο κατά την γέννηση, όμως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς αυτό οφείλεται στους μώλωπες και στο πρήξιμο λόγω του τοκετού.

Το ανδρικό μόριο είναι σαν μια μεγαλύτερη κλειτορίδα

Όταν τα αγόρια και τα κορίτσια βρίσκονται στη μήτρα, τα γεννητικά τους όργανα δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, μέχρι να εκκριθούν οι ανδρικές ορμόνες. Γι' αυτό το λόγο, το πέος και η κλειτορίδα έχουν και τις ίδιες νευρικές απολήξεις.

Γερνάς πιο αργά

To γυναικείο δέρμα χάνει πιο γρήγορα κολλαγόνο. Το κολλαγόνο με τη σειρά του ευθύνεται για την αντοχή του δέρματος οπότε από τη φύση σου, είσαι λιγότερο επιρρεπής στην πρόωρη γήρανση. Βέβαια, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν πάντα ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), καθώς και οι συνήθειες αλκοόλ, καπνίσματος και σωματικής δραστηριότητας.

Το σώμα σου έχει την ικανότητα να παράγει γάλα

Ναι, σωστά διάβασες. Οι άντρες έχουν επίσης αδένες που μπορούν να παράξουν γάλα. Αυτό μπορεί να συμβεί, όταν υπάρχει μεγάλη παραγωγή της ορμόνης προλακτίνη. Μπορεί να οφείλεται σε ορισμένες ιατρικές θεραπείες, που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση και την υγεία της καρδιάς, για τον προστάση ή μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα με την υπόφυση και τον υποθάλαμο.

Έχεις πιο παχύ δέρμα

Η τεστοστερόνη, η ανδρική ορμόνη, κάνει το δέρμα σου πιο παχύ. Είναι περίπου 25% πιο παχύ από το δέρμα των γυναικών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, το δέρμα των ανδρών γίνεται πιο λεπτό, ενώ των γυναικών παραμένει το ίδιο μέχρι την εμμηνόπαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.