CELEBRITIES MEN’S POINT

Πώς να μην καταστρέψεις τις πόρτες του αυτοκινήτου σου


JTeam

17 Ιουνίου 2023

Πώς να μην καταστρέψεις τις πόρτες του αυτοκινήτου σου
unsplash
Είναι εύκολο, οπότε δώσε προσοχή

Οι πόρτες του αυτοκινήτου. Μπορείς να τις πεις και αιτία μεγάλου καβγά μεταξύ φίλων ή συντρόφων αν κάποιος τις κλείσει δυνατά. Γενικά οι πόρτες του αυτοκινήτου υπόκεινται σε έντονη φθορά και φυσικά εάν δεν τους φερόμαστε με την πρέπουσα αγάπη, μπορούν να πάθουν ζημιά. Άρα καλό θα είναι να τις φροντίζουμε και να τις συντηρούμε σωστά.

Όμως με ποιους τρόπους τις καταπονούμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να τις φροντίσουμε σωστά;

Δυνατό χτύπημα

Μια παλιά, αλλά σταθερή συνήθεια που καλό είναι να εκλείψει, μιας και το δυνατό κλείσιμο της πόρτας χρειαζόταν μόνο στα πιο παλιά αυτοκίνητα. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν κλειδαριές καλά ρυθμισμένες και πλαίσιο ευθυγραμμισμένο, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ελάχιστη δύναμη. Το συνεχές τράνταγμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην κλειδαριά και στους μεντεσέδες.

Στήριξη στις πόρτες

Αν σου αρέσει να ακουμπάς σε μια ανοιχτή πόρτα και να στηρίζεσαι σε αυτή, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα «κρεμάσει». Θα χάσει δηλαδή την ευθυγράμμισή της με το πλαίσιο. Μην το κάνεις!

Πλήρες άνοιγμα

Το άνοιγμα της πόρτας με ταχύτητα και μέχρι το τέλος της διαδρομής του μηχανισμού στήριξης έχει σαν αποτέλεσμα την ζημιά του μηχανισμού, αλλά και των μεντεσέδων. Ας μην την ανοίγουμε μέχρι τέλους, αφού χωράμε να περάσουμε και χωρίς να την τεντώσουμε τόσο.

Έλλειψη φροντίδας στις τσιμούχες

Αν δεν φροντίσεις τις τσιμούχες του αμαξιού σου, τότε αν βρέξει, το αμάξι θα «μπάσει» νερά και αν έχει αέρα, τότε θα αρχίσει να σφυρίζει. Καλό είναι να τις περιποιείσαι συχνά με ειδικό γράσο σιλικόνης, το οποίο δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ, ενώ φροντίζει να διατηρήσουν τις ιδιότητές τους.

Καμία λίπανση μεντεσέδων

SOS! Οι μεντεσέδες πρέπει να λαδώνονται συχνά για να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά και να προφυλάσσονται από τις καιρικές συνθήκες. Βασικά όχι μόνο οι μεντεσέδες από τις πόρτες, αλλά όλοι όσοι βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.