CELEBRITIES MEN’S POINT

Πώς να καθαρίσεις και να συντηρήσεις μόνος σου το κλιματιστικό


JTeam

24 Ιουνίου 2023

Πώς να καθαρίσεις και να συντηρήσεις μόνος σου το κλιματιστικό
Pexels
Μόνο με τον σωστό καθαρισμό και την σωστή συντήρηση θα βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα και η απόδοση του κλιματιστικού

Φυσικά και μια φορά τον χρόνο -το λιγότερο- πρέπει το κλιματιστικό μας να καθαρίζεται επαρκώς, ώστε να διατηρείται η ποιότητα του αέρα σε υψηλά επίπεδα. Όλα τα παθογόνα, αλλεργιογόνα, η σκόνη και οι μικροοργανισμοί «κάθονται» στα φίλτρα και περνούν στον αέρα που αναπνέουμε ή αν δεν καθαριστούν σωστά λόγω της υγρασίας θα αναπτυχθούν μύκητες. Εφιάλτης! Και ας μην ξεχνάμε ότι όσο καλύτερα καθαρισμένο είναι το κλιματιστικό μας, τόσο λιγότερο ρεύμα καταναλώνουμε.

1. Δες τις οδηγίες του κατασκευαστή

Αρχικά βγάλε την πρίζα και στη συνέχεια βρες το βιβλιαράκι ή το site που έχει τις οδηγίες του κατασκευαστή.

2. Τα αντικείμενα που θα χρειαστείς

1. Σκάλα

2. Καθαριστικά κλιματιστικού εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας

3. Σταυροκατσάβιδο

4. Πινέλο με μακριά τρίχα

5. Σφουγγαράκια

6. Πανάκια

7. Λεκάνη

8. Κοινό απορρυπαντικό

Jenny.Gr
Pexels

3. Πώς θα καθαρίσεις το φίλτρο

Βγάλε τα φίλτρα, τίναξε ή βούρτσισέ τα. Η ηλεκτρική σκούπα επίσης είναι μια καλή επιλογή και έχει και ειδικό βουρτσάκι. Πλύνε με χλιαρό νερό και πολύ ελαφρύ απορρυπαντικό τα φίλτρα. Πριν τα επανατοποθετήσεις στην θέση τους κοίταξε να είναι εντελώς στεγνά. Αν διαθέτει φίλτρα απορρόφησης των σωματιδίων, όπως φίλτρα ιονισμού, καθάρισε και αυτά. Αν οι περσίδες βγαίνουν εύκολα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία με τα φίλτρα. Αν όχι, τότε θα πρέπει να τις καθαρίσεις επί τόπου με υγρά πανάκια. Ανακάτεψε ένα ελαφρύ απορρυπαντικό με θερμό νερό. Βρέξε με αυτό ένα καθαρό πανί και σκούπισε τις γρίλιες.

4. Καθαρισμός σπείρας εσωτερικής μονάδας

Πιάνουν σκόνη, μύκητες και όλα όσα θέλουμε να ξεφορτωθούμε. Εδώ χρησιμοποίησε ειδικά μυκητοκτόνα, αφού αφαιρέσεις τη σκόνη με τη σκούπα. Αν μυρίζει όμως χρησιμοποίησε ειδικό αποσμητικό.

5. Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας

Οπωσδήποτε καθαρισμό μια φορά τον χρόνο με ειδικά υγρά. Αρχικά αφαιρείς ξένα σώματα, στη συνέχεια ψεκάζεις με το ειδικό υγρο και αφού δράσει ξεπλένεις με νερό.

Γενικά ο καθαρισμός μπορεί να γίνει είτε από εσένα, είτε από κάποιον ειδικό. Έχει προβλεφθεί από τον κατασκευαστει ώστε αυτή η διαδικασία να είναι απλή και εφικτή στον απλό χρήστη του κλιματιστικού. Απλά χρειάζεται να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα και να έχεις χρόνο και όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.