CELEBRITIES MEN’S POINT

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Aυτή η συμβουλή του, έχει σώσει χιλιάδες άτομα από επιθέσεις hacking


JTeam

2 Ιουλίου 2023

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Aυτή η συμβουλή του, έχει σώσει χιλιάδες άτομα από επιθέσεις hacking
Anthony Albanese / Twitter
O Άντονι Νόρμαν Αλμπανίζι σου λέει να κλείνεις το κινητο σου κάθε 24 ώρες (και έχει σοβαρό λόγο γι’ αυτό)

Δεν το συνηθίζουν αρκετοί πρωθυπουργοί να αποκαλύπτουν κινδύνους που μπορεί να έχουν σχέση με τα κινητά μας τηλέφωνα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας όμως, θέλησε να πάρει θέση και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Συγκεκριμένα προσπάθησε να ενισχύσει τα εθνικά μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και έτσι ενθάρρυνε τους κατοίκους της χώρας να απενεργοποιούν τα smartphones τους καθημερινά, για μόλις πέντε λεπτά.

Μεταξύ άλλων, ο Άντονι Αλμπανίζι, δήλωσε πως αυτή η κίνηση μπορεί πράγματι να είναι καθοριστική, και να σώσει τα οποιαδήποτε δεδομένα μας, από μια επίθεση hacking.

«Πρέπει να κινητοποιήσουμε τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να κινητοποιήσουμε, επίσης, τους καταναλωτές. Απλά πράγματα, κλείστε το τηλέφωνό σας κάθε βράδυ για πέντε λεπτά. Για τους ανθρώπους που το παρακολουθούν αυτό, κάντε το κάθε 24 ώρες, κάντε το ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας ή ό,τι άλλο κάνετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Όπως φαίνεται, αυτή η πρακτική -δηλαδή το να κλείσουμε το κινητό μας για 5 λεπτά κάθε 24 ώρες- μετριάζει τον κίνδυνο από επιθέσεις hacking.

Η εν λόγω συμβουλή ευθυγραμμίζεται και με τις κατευθυντήριες γραμμές που είχε εκδώσει η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ το 2020, προτείνοντας καθημερινές ή τουλάχιστον εβδομαδιαίες επανεκκινήσεις των smartphones.

Η τακτική επανεκκίνηση ενός smartphone κλείνει υποχρεωτικά τις εφαρμογές και τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο, εμποδίζοντας ενδεχομένως την κακόβουλη παρακολούθηση ή τη συλλογή δεδομένων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.