CELEBRITIES MEN’S POINT

No Nut November: Ένας μήνας χωρίς οργασμό - Δες γιατί να μην το κάνεις


JTeam

4 Νοεμβρίου 2023

No Nut November: Ένας μήνας χωρίς οργασμό - Δες γιατί να μην το κάνεις
Δεν κάνει καν καλό στην υγεία σου

Έχει έρθει πάλι αυτός ο μήνας του χρόνου. Ο καιρός αρχίζει να χαλάει, τα φύλλα πέφτουν από τα δέντρα και οι άντρες αποφασίζουν να πάψουν να αυνανίζονται, για χάρη του No Nut November.

Πρόκειται για ένα challenge που υπάρχει εδώ και μία δεκαετία, περίπου – η πρώτη διαδικτυακή του εμφάνιση έγινε σε φόρουμ, πίσω στο 2011. Οι κανόνες είναι απλοί: όχι σεξ, όχι ικανοποίηση, όχι προσπάθεια για εκσπερμάτωση. Μπορείς να νιώσεις διέγερση, ωστόσο. Μόνο ο οργασμός απαγορεύεται.

Και πες, εντάξει, θέλεις να το δοκιμάσεις. Είναι υγιές;

Πολλοί συμμετέχουν στο No Nut November επειδή θεωρούν ότι θα αποκτήσουν ψυχική δύναμη, ότι θα αποκτήσουν ευεξία. Το θέμα είναι ότι όλο αυτό δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Μιλώντας στο Insider, η ουρολόγος Ρένα Μάλικ εξήγησε ότι, στην πραγματικότητα, τα οφέλη της εκσπερμάτωσης περιλαμβάνουν τη μείωση του στρες και του κινδύνου για καρκίνο του προστάτη.

Έρευα του 2016 έδειξε ότι οι άντρες στη δεκαετία των 20 και των 40 που εκσπερματώνουν πάνω από 21 φορές τον μήνα, είναι λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο στο προστάτη σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, που το έκαναν σπανιότερα. Η ουρολόγος τόνισε, επίσης, ότι η ιδέα πως ο αυνανισμός οδηγεί σε μειωμένες αθλητικές επιδόσεις, είναι πέρα για πέρα αναληθής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.