CELEBRITIES STAR LOOKS

John Galliano: Το κακό παιδί της μόδας που όλοι αγαπάνε


MMEINTANI

19 Μαρτίου 2018

16110584-939311889533112-1149706030096056320-n.jpg

Related image

Αυτή είναι και η περίπτωση του John Galliano, της ιδιοφυΐας της μόδας που από Creative Director σε οίκους όπως ο Dior και ο Givenchy βρέθηκε μετά από λίγα χρόνια μετέωρος και στοχοποιημένος εξαιτίας των αντισημιτικών σχολίων που έκανε δημοσίως το 2011 όντας μεθυσμένος.

Related image

Το comeback του πήρε μερικά χρόνια μέχρι να συμβεί, με τα νέα του καθήκοντα να περιλαμβάνουν το τιμόνι του οίκου Margiela και τον κόσμο της μόδας να δείχνει μια μικρή επιείκεια στο ταλέντο που κόντεψε να χαθεί κάτι από μία επιπόλαια πράξη. Ο ίδιος άλλωστε μέχρι και σήμερα δηλώνει μεταμέλεια για τα όσα είπε, σε μία προσπάθεια να μην παραγραφεί το έργο που έχει προσφέρει στο fashion industry μέσα από την creative και πάντα πρωτοπόρα ματιά του.

Κοιτάζοντας κανείς πίσω στην ιστορία του και την πορεία της καριέρας του, έχει πολλά highlights για να σταθεί, ένα εκ των οποίων και η συνεργασία του με τον εμβληματικό shoe designer, Manolo Blahnik.

Το 1993, μετά την ακύρωση ενός σπουδαίου οικονομικού συμβολαίου που δέχτηκε από ξένο επενδυτή ο Galliano, η παραγωγή του έμεινε μετέωρη και δεν θα είχε «ανέβει» ποτέ στην πασαρέλα, αν μία Γαλλίδα socialite δεν του είχε παραχωρήσει την έπαυλή της για το show. 17 διαφορετικά looks που είδαμε να φοράνε στο catwalk μοντέλα όπως η Kate Moss, η Linda Evangelista, η Naomi Campbell και η Helena Christensen (οι οποίες δέχτηκαν όλες να περπατήσουν χωρίς αμοιβή), ολοκληρώθηκαν με παπούτσια που υπέγραφε ο Blahnik και συγκεκριμένα, με το μοντέλο Agatha (εμπνευσμένο από τη διάσημη συγγραφέα Agatha Christie), ένα mule σε λευκή και μαύρη απόχρωση που ο Galliano θεώρησε ότι έδινε στα μοντέλα του το στιλ του «κακού κοριτσιού» - και άρα το λάτρευε.

To υπέροχο Fashion Movie Show με το Jenny.gr επαναλαμβάνεται & πάει Θεσσαλονίκη για μια αποκλειστική προβολή στις 22 Μαρτίου. Αν θέλετε να ζήσετε και εσείς την μοναδική εμπειρία πατήστε εδώ για 5 διπλές προσκλήσεις!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.