Με τα τελευταία, ελάχιστα σύκα που έχουν «ξεχαστεί» πάνω στις συκιές, προλάβετε και φτιάξτε μια υπέροχη πράσινη, γευστική σαλάτα.
Θα χρειαστείτε:Φρέσκια ρόκα
2-3 φρέσκα σύκα
1 χούφτα καρύδια-ψίχα, ψιλοκομμένα
Τριμμένη γραβιέρα
Για το dressing7-8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dijon
3 κουτ. της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. της σούπας μέλι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Αρχικά πλένετε, τη ρόκα, στραγγίζετε και βάζετε τα φύλλα της σε ένα μπολ. Στο μεταξύ, φτιάχνετε το dressing. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το μέλι, το αλάτι το πιπέρι και το σκόρδο και μετά ρίχνετε το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Δοκιμάζετε και βλέπετε εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη ποσότητα από κάποια από τα υλικά του. Κόβετε στα τέσσερα το κάθε σύκο (αφαιρείτε εάν θέλετε και τη φλούδα τους) και τοποθετείτε πάνω στη ρόκα. Ρίχνετε το dressing και ανακατεύετε απαλά. Στο τέλος, προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Extra tip: Μπορείτε να παίξετε με τα υλικά. Για παράδειγμα, εάν δεν σας αρέσει η γραβιέρα μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο τυρί, π.χ blue cheese. Επίσης μπορείτε να την εμπλουτίσετε περισσότερο, προσθέτοντας λεπτές φέτες prosciutto.