Τα ζυμαρικά με σάλτσα τομάτας είναι το πιο γρήγορο και γευστικό πιάτο όταν όλοι στο σπίτι επαναλαμβάνουν σαν υπνωτισμένοι τη λέξη «πεινάω».
Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή.Για να φτιάξετε τη σάλτσα:
Θα χρειαστείτε:1 συσκευασία τοματάκια κονκασέ
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κουτ. του γλυκού θυμάρι ξερό
Αλάτι
ΠιπέριΕκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα οποία νωρίτερα έχετε κόψει στο πολυκόφτη. Σε χαμηλή φωτιά, σοτάρετε για περίπου 8 λεπτά. Μετά, ρίχνετε το τριμμένο καρότο και το θυμάρι και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος ρίχνετε τη συσκευασία με τη τομάτα, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζετε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλατοπίπερο ή θυμάρι. Εάν η σάλτσα είναι ξινή λόγω της τομάτας, ρίχνετε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να ισορροπήσετε τη γεύση. Βράζετε και συνοδεύετε με ζυμαρικά της επιλογής σας.Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.