Τα ζυμαρικά με σάλτσα τομάτας είναι το πιο γρήγορο και γευστικό πιάτο όταν όλοι στο σπίτι επαναλαμβάνουν σαν υπνωτισμένοι τη λέξη «πεινάω».
Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή.Για να φτιάξετε τη σάλτσα:
Θα χρειαστείτε:1 συσκευασία τοματάκια κονκασέ
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κουτ. του γλυκού θυμάρι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα οποία νωρίτερα έχετε κόψει στο πολυκόφτη. Σε χαμηλή φωτιά, σοτάρετε για περίπου 8 λεπτά. Μετά, ρίχνετε το τριμμένο καρότο και το θυμάρι και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος ρίχνετε τη συσκευασία με τη τομάτα, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζετε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλατοπίπερο ή θυμάρι. Εάν η σάλτσα είναι ξινή λόγω της τομάτας, ρίχνετε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να ισορροπήσετε τη γεύση. Βράζετε και συνοδεύετε με ζυμαρικά της επιλογής σας.