Κλασσικοί και αγαπημένοι, τους μυρωδάτους λουκουμάδες τους γνωρίσαμε σαν παιδιά, και τώρα τους μαθαίνουμε και στα παιδιά μας. Για να τους φτιάξετε...
Θα χρειαστείτε:500 γρ. αλεύρι 2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 20 γρ. (περίπου) φρέσκια Σπορέλαιο για το τηγάνισμα 1 κουτ. του γλυκού αλάτι 1 ½-2 ποτήρια χλιαρό νερόΓια το σιρόπι2 φλ. Ζάχαρη 1 φλ. μέλι θυμαρίσιο 1 φλ. νερό Κανέλλα σκόνη Καρύδια ψίχα αλεσμέναΕκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά. Εάν επιλέξετε αντί για ξερή μαγιά, νωπή, θα χρειαστεί να τη διαλύσετε πρώτα σε λίγο νερό και στη συνέχεια να τη ρίξετε στο αλεύρι. Όποια πάντως και αν επιλέξετε, στη συνέχεια ρίχνετε το αλάτι και μετά το νερό σιγά-σιγά μέχρι να δημιουργήσετε ένα πηχτό μείγμα. Το σκεπάζετε με πετσέτα και το αφήνετε να φουσκώσει για μια ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά, παίρνετε από το μείγμα με το χέρι σας και με ένα κουτάλι της σούπας μικρά κομμάτια ζύμης και τα ρίχνετε στο λάδι. Τα τηγανίζετε για μερικά λεπτά, ενώ με μια τρυπητή κουτάλα τα γυρνάτε συνέχεια μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε την πρώτη δόση σε μια πιατέλα και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε με το μείγμα της ζύμης. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το σιρόπι. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε το σιρόπι πάνω στους λουκουμάδες στην πιατέλα και πασπαλίζετε με κανέλλα και χοντροκομμένα καρύδια.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.