LIVING COOKING

Το γαλακτομπούρεκό μου!


10 Οκτωβρίου 2011

IMG_0729-Copy1-635x4481.jpg

Το Σαββατοκύριακο προσπαθώ να βρω λίγο χρόνο και να φτιάξω γλυκά. Την Κυριακή έκανα το αγαπημένο μου γαλακτομπούρεκο και χθες το ταψί άδειασε (δεν πρόλαβα να φέρω και στα κορίτσια στο γραφείο!).

Δείτε τη συνταγή στο video που ακολουθεί:http://vimeo.com/30326672

 

 ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 250γρ. φρέσκο βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κιλό φρέσκο γάλα πλήρες
  • 12 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια φρέσκια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 700γρ. νερό
  • 30γρ. γλυκόζη
 ΕΚΤΕΛΕΣΗΡίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας κομμένο στα 2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίζει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Όταν κρυώσει η κρέμα, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη με ένα σύρμα ή στο μίξερ. Σ’ ένα ταψί τοποθετούμε ένα-ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα έτσι ώστε οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε χρησιμοποιώντας τα μισά από τα φύλλα. Αδειάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα καλύπτουν μόνο το εσωτερικό του ταψιού (να μην εξέχουν οι άκρες). Κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε με προσοχή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για μία ώρα τουλάχιστον ως ότου ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει προηγουμένως, βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4 λεπτά.
Google News logo

Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.