To ρόδι ένα βάλσαμο για την υγεία (φέρνει και καλή τύχη).

Ένα εποχιακό φρούτο που συχνά ξεχνούμε να το βάλουμε στο τραπέζι μας. Λάθος αφού το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, είναι νόστιμο και μας χρεώνει με λίγες θερμίδες.
Πάνω απ΄όλα όμως το ρόδι είναι μια άριστη πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών. Η συγκέντρωση των ευεργετικών αυτών ουσιών για τον άνθρωπο, είναι 3 φορές μεγαλύτερη από ότι στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι! Ακόμα βοηθά στο μεταβολισμό της χοληστερόλης και δρα ως μια φυσική ασπίδα του οργανισμού: προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος, συμβάλει στην πρόληψη καρκίνου του δέρματος ενώ βελτιώνει την ερωτική λειτουργία.
Ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Στην αρχαία Ελλάδα όπως και σήμερα, το ρόδι θεωρείτο ως το φρούτο της γονιμότητας. Στη μακρινή Κίνα, το ρόδι καταναλώνεται από τους νιόπαντρους, την πρώτη μέρα του γάμου για να ευλογηθεί ο γάμος τους.
Πώς να το καταναλώσετε; Φτιάξτε ένα θρεπτικό χυμό ροδιού! Τι θα χρειαστείτε:• Ρόδια (όσα θέλετε)
• Στίφτης (ιδανικός είναι ο απλός πλαστικός στίφτης χειρός με το καρφί, που έχει το εξάρτημα με το οποίο πιάνουμε αυτό που θέλουμε να στύψουμε)
• Σουρωτήρι
• Χωνί
• Γυάλινο μπουκάλι/μπουκάλια
Τρόπος παρασκευής:1. Κόβουμε τα ρόδια στη μέση.
2. Στύβουμε προσεκτικά τα ρόδια στο στίφτη ώστε να σπάσουν τα σπόρια και να βγει ο χυμός. Όσο στύβουμε, συσσωρεύονται στο στίφτη τα κουκούτσια από τα σπόρια και τα υπολείμματα της μεμβράνης που χωρίζει το ρόδι σε τομείς.
3. Κάθε 2 με 3 ρόδια, θα πρέπει να πιέζουμε με το χέρι αυτά τα υπολείμματα ώστε να απελευθερωθεί ο χυμός που έχουν δεσμεύσει και στη συνέχεια να καθαρίζουμε το στίφτη.
4. Αδειάζουμε το χυμό στο γυάλινο μπουκάλι, περνώντας τον μέσα από το σουρωτήρι.