COOKING

Το τέλειο αυγολέμονο


Τζουλιάννα Καρνέζη

20 Οκτωβρίου 2011

avgolemono-002.jpg

Ένα από τα βασικότερα συνοδευτικά της ελληνικής κουζίνας.

 

Θα χρειαστείτε: 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. 1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμός λεμονιού. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. 1. Χωρίζουμε καλά τους κρόκους από το ασπράδι, το οποίο ρίχνουμε κατευθείαν στο δοχείο του μικρού μίξερ. 2. Σε μικρό και βαθύ γυάλινo σκεύος χτυπάμε με ένα πιρούνι τους κρόκους μαζί με το ελαιόλαδο. 3. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 4. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μικρό μίξερ μέχρις ότου γίνουν μαρέγκα. 5. Προσθέτουμε το μίγμα με τους κρόκους στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. 6. Προσθέτουμε σταδιακά με κουταλιές σούπας, από το υγρό που θέλουμε να αυγοκόψουμε και χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ. 7. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο ζεστό φαγητό, ανακατεύουμε, αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε. Έτοιμο να συνοδέψει το πιάτο μας!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.