COOKING

Σαλάτα με μαρούλι, γαλοπούλα και αβοκάντο


10 Νοεμβρίου 2011

avocado.jpg

Μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική σαλάτα, ιδανικό γεύμα ακόμα και για το γραφείο εάν όμως βγάλετε  το κρεμμύδι.

Υλικά για 4 άτομαΘα χρειαστείτε:1 μαρούλι κομμένο Γαλοπούλα φιλέτο κομμένο σε μικρούς κύβους2 ντομάτες κομμένες 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι φρέσκο) ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο ½ κουτ. του γλυκού αλάτι ¼ κουτ. του γλυκού πιπέριΕκτέλεση: Κόψτε και βάλτε σε μια σαλατιέρα τα στέρεα υλικά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, με το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύστε με το μείγμα τη σαλάτα, ρίξτε και την τριμμένη παρμεζάνα  και ανακατέψτε ξανά.*  Διατροφικά tips:-Το αβοκάντο, ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, την ίδια ώρα, όμως είναι και πολύ θερμιδογόνο καθώς περιέχει πολλά λιπαρά. Εάν φτιάξετε μια ατομική σαλάτα, περιοριστείτε απλά σε μερικές φέτες, αφού μισό αβοκάντο ισοδυναμεί σε θερμίδες με μιάμιση κουταλιά ελαιόλαδο. -Για να μην μαυρίσει το αβοκάντο που κόψατε ρίξτε  πάνω του χυμό λεμονιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.