COOKING

Fajitas night!


15 Νοεμβρίου 2011

IMG_0935.jpg

Σας αρέσει το μεξικάνικο; Σας έχω την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Για 3-4 άτομα θα χρειαστείτε:

πίτες τορτίγιας ( υπολογίστε περίπου 2 το άτομο)

500 γρ. ρύζι μπασμάτι

Για τη γέμιση με κοτόπουλο700γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 3 πιπεριές, κόκκινες, κίτρινες ή και τα δύο, κομμένες σε λωρίδες 1 καυτερή πιπεριά τσίλι (προαιρετικά) 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, soy σωςΕκτέλεσηΓια τη γέμιση κοτόπουλου: μαρινάρετε (στο ψυγείο) τα κομμάτια κοτόπουλου σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό από ένα λεμόνι, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά για 2-3 ώρες. Βέβαια αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος εκτελείτε τη συνταγή χωρίς μαρινάρισμα.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή σε wok ζεστάνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί εντελώς περίπου άλλα 10-15 λεπτά. Προσθέστε στο τέλος τις πιπεριές, αφήστε τις λιγάκι να μαλακώσουν (όχι πολύ, πρέπει να “κρατάνε”) και αλατοπιπερώστε. Λίγο πριν το βγάλετε προσθέστε προαιρετικά 1 κουταλάκι soy σως.

Zεστάνετε τις πίτες τορτίγιας στο φούρνο ή σε τηγανάκι και βάλτε τις σε ένα πιάτο σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο ώστε να είναι ζεστές. Βάλτε στο τραπέζι τη γέμιση κοτόπουλου (ζεστή). Ο κάθε καλεσμένος πρέπει να αλείψει την πίτα  να τοποθετήσει 2 κ.σ. περίπου γέμιση κοτόπουλου, να τυλίξει την τορτίγια και να απολαύσει την φαχίτα του. Συνοδεύτεται με ρύζι μπασμάτι.

Αυτή ειναι μια "ελαφριά" συνταγή. Για όσους προτιμούν πιο βαριά φαγητά μπορείτε να συνοδεύσετε τις φαχίτας σας με σάλτσα γουακαμόλε, τσίλι ή sour cream.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.