COOKING

Πασχαλινά κουλουράκια


9 Απριλίου 2012

photo.png

Συνταγή για υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια. Τα περιμένουμε όλο τον χρόνο και τώρα ήρθε η στιγμή να τα φτιάξουμε.

 Υλικά: 500 γρ. βούτυρο 500 γρ, ζάχαρη 5 αυγά ¾ χυμό πορτοκαλιού (ποτήρι νερού) ξύσμα από δυο πορτοκάλια 4 βανίλιες ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ σόδα Λίγο αλάτι 1 ½ κιλό αλεύρι (κόκκινη φαρίνα) Εκτέλεση: Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιού( αφού πρώτα τον ανακατέψουμε με την σόδα),τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στην συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που να πλάθεται. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά την ζύμη μας να ξεκουραστεί. Όταν είναι έτοιμη αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί (σε απόσταση το ένα με το άλλο)και τα αλείφουμε με ένα κρόκο ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Tip: Για να δώσουμε περισσότερο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη μαστίχα Χίου. Ευχαριστούμε την αναγνώστρια Μαρινέτα Ζ. Πηγή φωτογραφίας: instagram (dhmhtria) Διαβάστε ακόμα: Πασχαλινό τσουρέκι Παραδοσιακή σπανακόπιτα Νηστίσιμα: Μακαρονάδα με μελάνι σουπιάς

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.