Enchiladas: Αυτή είναι η συναταγή που έφτιαξε η Jennifer Aniston για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Πέμπτη 28 Νοέμβριος 2019

Αφού οι φωτογραφίες με το φαγητό που μαγείρεψε η αγαπημένη μας ηθοποιός, Jennifer Aniston και ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έγιναν viral, ας δούμε κι εμείς τη συνταγή των διάσημων enchiladas.

Τα enchiladas είναι τορτίγιες καλαμποκιού τυλιγμένες με γέμιση και καλυμμένες με σάλτσα πιπεριάς τσίλι. Μπορεί να είναι γεμισμένες με διάφορα συστατικά, όπως διάφορα κρέατα, τυρί, φασόλια, πατάτες, λαχανικά ή συνδυασμούς.

Υλικά

•    3 κουταλιές λάδι
•    ενάμιση κιλό φιλέτο κοτόπουλο
•    αλάτι και πιπέρι
•    2 κουταλιές κύμινο
•    2 κουταλιές σκόρδο σε σκόνη
•    1 κουταλιά πάπρικα
•    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 φλυτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
•    9 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες πολύχρωμες
•    1 πακέτο σάλτσα ντομάτας
•    Ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
•    16 τορτιγιες καλαμπόκι
•    Ενάμιση φλυτζάνια σάλτσα enchilada
•    1 φλυτζάνι κίτρινο τυρί και 1 φλυτζάνι μπλέ τυρί

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με λάδι. Καρυκεύετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι  και το σωτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 7 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε στο κοτόπουλο κύμινο,τη σκόνη σκόρδου και τα μεξικάνικα μυρωδικά πρίν το γυρίσετε και απο τις δύο πλευρές. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφηστε το να κρυώσει. Κρατάτε το ζουμί απο το κοτόπουλο και σωτάρετε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το καλαμπόκι και τις καυτερές πιπεριές και συνεχίζετε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και σωτάρεις για 1 λεπτό. Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες και προσθέστε το, στο μείγμα με τη ντομάτα και τα λαχανικά. Πασπαλίστε με αλεύρι για να δέσει το μείγμα. Βάλτε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Θα γίνουν πιο μαλακές και ανθεκτικές, έτσι. Απλώστε λίγο από τη γέμιση enchiladas στο πάτο ενός ταψιού της επιλογής σας και από πάνω απλώστε 2 τορτίγιες. Αφού καλύψετε την επιφάνεια του ταψιού με τορτίγιες, γεμίστε την κάθε τορτίγια με enchilada και απλώστς τα σε ρολάκια μέσα στο ταψί, μέχρι να τελειώσουν όλες. Όταν τις γεμίσετε όλες, περιχύνετε το ταψί με την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Μπορείτε να γαρνίρετε με τυρί κρέμα, σκόρδο, γιαούρτι και ψιλοκομμένες ντομάτες πρίν το σερβίρετε. Σερβίρετε με ρύζι και φασόλια σε κονσέρβα.

Καλή επιτυχία!